Sunday, June 22, 2014

Review : Kidz & Creme @ Setia Alam

Mmg tengah in sgt cafe ni tau. Maybe sebab Aaron Aziz yg punya. Kalau rakyat marhain yg punya mesti biasa biasa aje khen. Tapi aku mana bleh tahan bab bab makan ni. Lagi lah kalau pasal dessert. Takpe jom kita pegi rasa sendiri nutella tart yg diperkatakan ramai ni.

First impression when entering the cafe, mmg cosy lah. Sgt best utk chillax with kids sebab dia kids friendly. Kau boleh makan dgn tenang sambil kids ada activities lain nak buat mcm reading, jigsaw puzzle etc. They even have baking class for kids but of course with additional cost. For baking class which lasts for about an hour it will cost you RM45. If you take the combo which includes kids meals, the cost is RM50. Ok lah kan.

I had steak burger as main dish while MNI had Chicken Parmagiana. I kinda like the burger because they use croissant. Steak burger ada mushroom and cheese. Quite sedap but for my tekak it is a bit cheesy. Chicken Parmoagana dia pun sedap. The crumb sgt crunchy but again a bit too cheesy for me. Dah nama cafe pun kid and Creme khen. Eekke. For those yg cheese tolerance a bit high you must like the taste. And oh the fries sedap sebab they mix with sweet potatoes. Yummy.


We had chicken wings for appetizer. I think they can improve more sebab chicken wings depa mmg terkontang kanting. Similar to chicken wings yg aku goreng sambil pejam mata kt rumah. Ekeke. At least marinate lah with something tasty. Or paling simple pun serve with sos yg best ke. Ini cili sos pun aku yg mintak.


Air aku order Mocha Frappe. Ok lah rasa mcm Mocha. Duuhh. Haha. Eh they have this Monkey Mocha dlm menu. When. I asked ape kebenda ni, waiter tu buat gaya monkey. Ok tak kelakar. Rupanya mocha tu dia mixed with banana. I did not try lah sebab kang kalao x sedap aku ngamuk. Btw MNI had fresh orange. Expect dpt freshly made juice la. Tp sedih sebab dpt yg dlm bottle ready made daa. Pastu taste so so (MNI kata tak sedap) , for that price aku rasa they should improve more. Aku lupa plak apa brand juice tu. Mungkin brand tu mmg mahal ke i tak sure la plak. Tapi kalau aku, i would prefer freshly made juice lah.



This is the winning part! Mmg sedap Nutella Tart ni. And very generous portion. Makan 2 org just nice. Selalu mkn dessert aku kedekut nak share ngan MNI. But this one i dont mind sharing sebab mmg besar portion. X manis sgt and the cheesy taste tak muak sgt even mkn bnyk bnyk. Plus rasa nutella tu pergh mmg migrain aku mkn sedap punya pasal.



Ambient wise as i mentioned before mmg best. Kami laki bini makan chillax je Aryan g main pondok pondok. Ekekek. Pastu baca buku main jigsaw puzzle bagai. Mmg tenang dpt makan anak tak buat onar ats meja :)









Pada hari kejadian takde rezki jumpa Aaron Aziz. Hehe. Dia takde. But DiayanaHalik ada. Tapi aku segan nak mintak amik gamba. Kalau ngan Aaron Aziz aku tak segan lah. Sanggup. Aakakaka. Diyana tu friendly lah. Dia pegi setiap meja tanya customer ok ke tak semua. Aku ckp ok je lah. Padahal masa tu rasa tercekik sebab cheesy steak burger tu.

All in all ok lah tpt ni. In terms of price pun ok kot. Total damage utk 2 main dishes, 1 appetizer, 2 drinks and 1 dessert is RM97.

Ha dah apa lagi. Pegi la sana skrng makan Nutella Tart. Bye.

4 comments:

mama ila said...

macam best je kan mkn kat sini...kids friendly katakan..paling best tengok nutella tart tu..hmm...kene try nie.. =)

Izat Tarmizi said...

Baru lepas makan dekat sana, 2 org makan, oglio seafood yg xbseberapa,portion pn sikit, coney dog yang bun keras, caramel machianto, better beli dekat starbuck or coffee bean,bole dpt size besar lagi, air buah, and nutella tart yg over price, dua org makan rm70, come on,bukan nk berkira harga, tapi setanding lah dgn kualiti, TGI ,Chilis pn harga lebih kurang ,tp portion n kualiti tu ada..first and last, agak2 la nasi goreng biasa-biasa harga rm18

Elya Roza said...

Nak try laa gi sini nnt hehe. Mcm sdap steak burger tu

Anonymous said...

hmmm memang xberbaloi makan dekat sana sebab spagheti dia masin yg terlampau. Chicken Parmagiana uncoock. bila informed pada waiter dia buat xtahu je. overall saya kata 2star je