Wednesday, November 27, 2013

Year end concert

Alhamdulillah dah habes sessi persekolahan Aryan untuk tahun 2013. Event yang paling ditunggu oleh all children of course is the year end concert. Unfortunately,Aryan was down with high fever & was admitted for 3 days at PCMC. Knowing him who has history of fits, I did not want to take any risk. Therefore berkampung sajalah di hospital.
 
The downside was, Aryan was absent at school for a week. A week before his concert! Kesian dia. Did not get enough practice and macam terkejut bila on Sunday trus bawak dia ke PICC for his concert. (Luckily dapat discharged on Saturday, a day before concert).
 
Whatever it is.. mommy knows you can do it love !
 
Ready to go. Playhouise children kena pakai baju chekered/striped from home.

 
 
Concert and graduation held at Putrajaya International Convention Centre. Mak yang neves noks.
 
The setting. Looks like a huge event kan. Yes it was. Because it involved 6 BBIM campuses - Wangsa Maju, Seremban2, Ampang Point, Pandan Indah, Melawati, lagi 1 campus lupa plak.
 
Master of ceremony. Hensem kan yang kiri tu. I guess he is anak Datuk Seri Syed Zainal. Kot lah. Sebab nama dia pun Syed jugak. And he speaks exactly like his 'dad'.
 
Event started with surah recitation. Each campus recited different surah. Ada surah yg aku sendirik pun tak hafal ok. Malu dgn diri sendiri. And these children recited as in menghafal complete with translation in English. Salute!
 
 
Followed by performance from the children from playhouse. Aryan la tew. Ehehe. I was very excited ok. Kalau boleh nak naik pentas skali. Agagagga ;p Aryan performed fashion show. Siap dengan joget-joget skali. My gosh so cute diorang semua.
 
Aryan performed sambil makan biskut ! Mampoo?? Haha. Kesian dia. Event started at 6PM. By the time dia performed dah pukul 7PM. Ingat break for maghrib dah boleh la amik anak masing-masing. Oh rupanya tak bley sebab they had final performance all on stage so had to wait till the end. Baru boleh ambil Aryan. Konfem lah dia lapar because tengahri tu he had nasi beriani sikit je at 2PM.

See, tengah kunyah biskut...
 
Choral speaking from BBIM Wangsa Maju
 
Aryan terselit di celahan kawan-kawan.. Masa ni nyanyi lagu Change the World (kot?). Patutlah kat rumah dia asyik nyanyi n buat gaya-gaya utk lagu ni.
 
End of the concert. Perut lapar gila ok. Memang rasa nak komplen je kat BBIM ni. Buat even 6PM - 10PM. Pastu tak provide meals. Kalau ada food boleh beli kat cafeteria PICC tu aku takde hal lah sangat, ini kat cafe tu semua licin food dia. Then tutup cafe pukul 7PM. Kegilaan apekah ini? Serious tak puas hati.
 
Pose wajib Aryan. Mommy ikutkan aje :)
 
Syg sgt budak kecik ni tau
 
Deddi pun syg Aryan sangat
 
Our small family + 1 dalam pewut :)
 
Memula takde org nak amikkan gamba. Snap la diri sendiri kat cermin. Poor us. Sebab semua org pun sebok ngan anak memasing.


 And my fevret photo of the night...
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.
.
.
.

 
 
Mommy loves you no words can describe. Be an anak yang soleh ye Aryan, yang berguna kepada ummah when you grow up. Mommy & deddi will give the best selagi termampu. Muahhh!


2 comments:

Hasnah said...

Alololo comelnya buat preformance smbil makan biskut!. Btw.. baju mama aryan sangat cantik! Beli mana kak?. Hehe

crystalmerah said...

Hasnah : Nah link. Sila click click shop shop. Hehe.
http://arlene.my/en/