Thursday, July 18, 2013

How's your Ramadhan so far ?


Salam 9 Ramadhan uols ! Semoga bertenaga dan gagah perkasa still excited utk menempuhi baki Ramadhan yang ada. As for me, this Ramadhan is quite a challenging one. Knapa ? Ha later I story mory ok. But Alhamdulillah so far tak tinggal puasa lagi, masih mampu bertahan walaupun bila dah menuju ke petang tu, otot aku semua dah lembik lembik dan rasa macam nyawa ikan. Hah exagerate nampak ;p
 
I prefer to iftar at home. Somehow rasa sangat comfortable, senang nak solat maghrib. Then boleh makan sambil rehat sambil stop kejap tgk TV dan dapat siapkan kerja rumah sekali like basuh baju dan sebagainya. Food wise, kalau aku larat aku masaklah. Tapi dah 9 Ramadhan ni, baru 2-3 je aku masak kot ! Wakaka. Asal petang je dah telentang lembik, melepet kat sofa tgk Ayat Riwayat. Layan woo.
 
Btw, semalam we went for Iftar kat The Royale Chulan KL. That was our first buffet Ramadhan this year. The environment and food selection were marveles ! So cantik the deko weh. Food dia plak, complete citarasa dari 13 negeri ! So can u imagine bapa bnyk makanan yg diorang offer? Gile ok. Perut lembu pun tak boleh makan bnyk macam tu. Hoh.
 
Semua ada. U name it ! Nasi beriani, segala jenis laksa kelantan, johor, sarawak, mee banding, rebus, jawa, kambing golek, lauk pauk more than 20 jenis kot, tempura, sushi, bubur lambuk, roti canai, murtabak,satay, cempedak goreng, cekodok, apam balik,sup gear box,nasi bukhari kambing, char keow teow,mee mamak, kuih raya, segala jenis pengat, and the list goes on sampai esok tak habes aku nak type. Seriously, bnyk gila! And apa yg aku boleh makan hanyalah laksa johor, cempedak, tempura and rojak buah. That's it. And oh and teh tarik 2 cawan.
 
AKu rasa dahn menginjak ke alam 30's ni (belum lagi tau ;p), perut dah tak boleh trima sangat makan makan buffet ni. Memang takde perasaan sangat nak makan. Makan sambal belacam ngan telur kicap kat umah lagi selera aku melantak ok. Ni bila food bnyk macam ni, aku dah takde rasa nak makan semua. And I used to be a sweet tooth type of person. Abd surprisingly, semalam aku tak sentuh langsung dessert. Memang takde perasaan pun. Aging sign maybe ?
 
Walau apa pun, aku tetap recommend tempat ni. Surau pun besar. Tempat wudhu pun senang.Very near to the restaurant.Food pun sedap :) Alhamdulillah.
 
Aryan behave sgt semalam. Makan bubur lambuk 3 mangkuk. Makan nasi beriayani gam setengah pinggan. Boleh tahan perut anak bujang aku nih.

 
Car dia dilupa jangan. Pegi mana mana kena bawak car. Kalau tak, menggelupur aku kalau dia ngamuk buat hal carik car dia.

MNI pun makan ciput je. Dia pun kata ni sebab dah tua ni, takleh makan macam dulu. Haha. Nasib dedua sedar diri ;p
 
The food hall. Gile besar tpt dia ni weh.
 
Kurma dalam bekas cantik utk dibawak balik. But bila azan je aku kopek bekas ni makan kurma dia Padehal diorang dah serve kurma 1 bakul kat tpt buffet but aku tak perasan.
 
Satay sedap dan lembut !
 
Cempedak dan cekodok super crunchy. Sedap ! Bnyk bnyk makanan, aku snap gamba cekodok ngan staya ni je. Haha ;p
 
The happy boy ! Perut kenyang senang hati kan.



1 comment:

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.28
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog