Monday, April 15, 2013

Home Deco: Kitchen Wall Art

I was so teruja to hias-hias kitchen after reading this entry from Faeza's blog. So aku pun giigh pegi IKEA nak carik frame yang sama cenggitu, and planned to DIY the print out. Last-last teperuk frame tu dah berbulan bawah katil sebab aku tak reti nak DIY. Wakaka. Until I read the latest entry yang Faeza ni dia ada amik tempahan jugak. So pantas je lah aku order kan. It is way much easier and faster, hassle-free for me. Just tell her what type of theme do you want and wallaaa, siap !
 
My kitchen theme is chilli red & black.I opted for ceiling-height cabinet sebab nak bagi nampak penuh. Padehal cabinet yg paling atas tu tak pakai pun sebab aku pemalas nak panjat-panjat utk letak dan amik barang.

 
 
 
Maka I asked Faeza for a deco with combination of red, black and white. Inilah hasilnya :)

 
NA-RIN-AR 's kitchen stands for Nawawi, Erin & Aryan :)
Since 2012 sebab kitchen ni siap in 2012 lah.

 

 
It costs me RM15 per design. So kali dengan 3 keping print out = RM45. (A3 size)
Frame from IKEA RM18 each. Kali 3 = RM 54.
Total cost = RM99.

Much cheaper than buying 3 frames yg dah siap gamba bagai kan ?

Sangat puas hati dengan art work ni. Kalau intersted boleh jengah and order kat sini :
http://creativebytwo.blogspot.com/

Eh eh pastu aku baru discover cara letak penutup periuk camni atas rak sangkut senduk tu. Tu la jarang sgt pegi Ikea ;p Jenuh MNi bertukang kat rumah pasang segala rak, shelf, jam (baru nak gantung lah ?) and segala mak nenek yang dah berbulan dok bawah katil tak sempat nak pasang. Good job honey ! Semua siap in 4 hours. Well done :)




3 comments:

Mrs.aisheiteru said...

Thanks dear for order! canteknyer dapur merah. Faeza bahaya dapur merah boleh membangkitkan nafsu makan selalu. hehe.

Ooooo dah faham dah maksud Na-Rin-Ar's Kitchen..

ryyhan kamarudin said...

Cantik dapur :)

MamaDaniel said...

cantiknya dapur.. suka cara letak oven camtu.. selamat utk kanak2 kan.. :)