Tuesday, December 11, 2012

Mengotes

I recently found out that Aryan has this one habit - suka mengotes. Sila pronounce dengan betul, or else it will bring you to a different meaning. Mengotes that I meant here is suka do things yang details yang kecik-kecik pun kau nampak. Tak paham? Pegi tanya orang tua-tua, they definitely have an anwer for you.

Contohnya, Aryan pantang nampak kalau ada luka-luka kering. Be it kat badan dia atau kat mommy or dedi dia. Kalau aku ada luka kecik like bekas pimple yg aku gatal pegi korek, sure dia akan kutis-kutis nak kopek luka tu. Itu memang habit aku. Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik kan.

Contoh lain is aku ni pantang nampak rambut gatal ke , or rambut yg like terkeluar sikit dari posisi sepatutnya. Aku mesti nak cabut. Sama ok dengan anak bujang sorang tu. Kekadang misai dedi dia pun dia tarik nak cabut. Parah.

Lagi contoh is, batang implanol kat lengan aku macam terkeluar sikit. Bukanlah batang tu terjojol keluar, but ianya boleh dirasai because it is directly bawah lapisan kulit. Dah kulit kat lengan kan ala-ala nipis gebu gitu. Eh. Pastu Aryan plak memang habit dia tido atas lengan aku. Minum susu pun kena berbaring berbantalkan lengan aku. Kemain anak tuan. So memang selalu lah dia ngotes batang implanol tu. Sakit ok. Adakah itu hint suh bukak implanol sebab Aryan nak ada kawan kat rumah. Eh lagi skali ;p

Ok dah. Back to work. Awal plak sampai opis hari ini. Selangor silalah cuti hari-hari. Aman perjalanan di jalan raya.


2 comments:

Mrs.Qarlista said...

dear..delisha suke jugak mengotes. habes bekas kudis BCG adik die die kopakkan.. berdarah-darah jadinye..tah jadi ke tidak bcg adik tu..hehe..babies at their age memang peka pada bende kecik2 gitu kot..and btw, plan nak buat implanol jugak..sakit tak? :)

crystalmerah said...

agaknya lah kan.. kadang2 looks so comel when they focus & struggle on tiny things :) implanol tak sakit pun dear. Dr akan bius dulu before pasang. Utk keluarkan i taktau plak sakit ke tak, sebab blum keluarkan lagik. hehe