Friday, November 16, 2012

Home Progress : Family hall

Family hall ni togel lagi sebab no TV yet. We bought one utk main hall dulu, family hall nanti-nanti bila ada rezeki lebih kita beli ok. This design of TV Panel sambung terus ke ceiling, En MNi yang design. Not that he relly designed it la, but he requested la nak macam ini macam itu bagai. Initially I was kinda tak suka dengan apa yang MNi nak because i couldn't imagine how does it look like. But bila dah siap, aku plak yang over excited ! As usual lah kan ;p

The sofa that we bought for this family area is a futon type. So agak-agak tak cukup katil, boleh bukak ini futon/sofa bed jadik katil iya. Tapi alkisahnya, kami dah terover excited membeli sampai tak ukur dulu kebesaran family area ni. And end up memang tak muat la futon tu ! Ces. It come in 3+2+1 sofa. Just muat utk 3 seater itu saja. Maka yang 2+1 tu kami nak let go.



Ni colour the futon; deep purple. Fabric dia macam kilat sikit aku pun tak sure nak panggil apa. Dia fabrik lah, bukan leather. Camne nak jadik katil plak kalau leather. Cushion semua siap. Aku tak recommend letak kat main hall lah, sebab dah namanya pun futon. Sesuai kat family hall, atau kat bilik bermain anak-anak anda. Sambil tgk anak kau bermain, boleh duduk atas sofa, atau tukar sofa itu jadik katil ! Tadaa.

Harga RM700 utk 2+1. Baru 2 weeks sampai, so considered new. Sebab mmg tak pakai pun lagi sebab aku belum pindah Nilai Impian. Delivery aku akan usahakan inshaAllah. Sesiapa interested, boleh email me at shazrenshah@gmail.com


4 comments:

farah said...

ada contact num contractor x? how bout the cost x. rougly how much you spent! tq for shariing

crystalmerah said...

Farah ni contact details :
Haqim 012 3696883
FB : Qim Design & Build
For price, pe kata u email me at shazrenshah@gmail.com. Bleh cita panjang :)

radiyah said...

makcik!

2+1 tu sesuai utk konsep tiba2. konsep rekaan sendiri ni

berapa kau nak jual?

crystalmerah said...

hihi mmg konsep tiba-tiba sangat ;D ala futon tu dah sold. sorry super sorry :(