Tuesday, October 23, 2012

Home Progress: Sexy enough to cook ?



Hah konfem aku bersemangat waja nak memasak in this new kitchen ! And of course feeling feeling sexy gitu. Apa kena mengena aku pun tak tau ;p Layankan aje okeh? Memang I really really want this red chilli kitchen. En MNi nak ke taknak ke, jawapannya nak jugak. Sebab yang Masterchef kat rumah ialah aku, not him. Ehek.

Simple jek kitchen kami. And originaly it was so small. Pastu kami pecahkan bilik maid kat kitchen ni, jadikkan dry kitchen. So maid nanti (lps anak 2 baru justified nak amik maid kata MNi) kena lah dok kat guest room bilik bawah. Fridge idaman kalbu will arrive on this Thursday. Can't wait !

Pastu table top kitchen cabinet tu, ,memanglah pada asalnya nak letak granite. Tapi bajet lari tak mengingat. Kalau habes lebur semua duet kat kitchen, living, dining anf famil hall akan togel takde interior. So we had to adjust. Takpelah, janji dapurku kaler merah. And of course master bed room pun merah. Ai like ;)

Some pictures of the living hall. Tak switch on semua lampu, and chandelier tak install lagi pada ketika ini.


Aku pun dah pening mana satu pantulan dari cermin, mana satu dinding yang betul. Semua wall ada finishing cermin ngan kayu-kayu tuh. Me so likey ! Tak payah pecah keplaa fikir camne nak deco wall. Dah takde wall dah kat living and dining. Heee.


Current progress, curtain dah siap install. Now tinggal arrangekan lorry hantar barang-barang from kedai. Pastu carik duet nak buat garden plak. Mahal okek tanam rumput. For 3000 sq feet halaman rumah, diorang quote around 8K ! Tesedak mak. Celah mana plak nak korek duet letak gazebo, air pancut kolam ikan bagai ?

8 comments:

Halimaton Hanafee said...

cantik..cantik..cantik...dan jeles..jeles..jeles..hehe

crystalmerah said...

heee tq :)

Anonymous said...

share contact contractor please

permata said...

share contact contractor please

sha said...

huu seriesly cantek! bila la rumah ai nak mendeco2 camnih. bajet asyik lari jek. haha

crystalmerah said...

contractor rumah:
Qim Design
FB : QIM Design & Build
Contact : 012 3696883
(please quote my name - Shazren , renovate rumah Wayansari at Nilai Impian).

SaRRaFaRysHaALiA said...

kitchen cabinet camtuh brapa yer?cantik sgt

crystalmerah said...

Sarra :boleh email me shazrenshah@gmail.com.
I bagi breakdown price k.