Wednesday, June 27, 2012

TwentyEight

That's 2 more years before entering the 30's. I guess need to start on anti-aging product dah kan. No more whitening2, kalau dah itam tu itam jugak kekdahnya ;p

Well, my 28th birthday was awesome ! Simple yet so romantic gitu ! I loike loike loike :) Thanks to MNI for arranging the whole celebration. Wah bunyik macam grand kemain. Grand for the 2 of us + Aryan lah. Kau tak payah rasa grand, takde hal. Wink wink.

He brought me to this one villa in the middle of KL. Kau tau kat tgh KL ada Thai villa yang very classis, romantis retis, and very peaceful ? Haa aku pun baru tau. Masa masuk gate villa tu, aku dah takut apsal gate dia buluh-buluh kemain tinggi pastu dedaunan rimbun, seriously dari luar nampak macam rumah bomoh jah. Sekali masuk, wallaahhhh melompat aku dari kereta nak turun sebab excited!

This villa is called Villa Samadhi that is located at Jalan U-Thant. Haa kan ke kat tengah2 KL tu. The rooms are very limited. Untuk sesuatu type tu ada less than 10 units. Yang paling grand ada 1 unit je if I'm not mistaken. Kitorang takdelah stay kat bilik paling grand, he opted for the middle one. Itu pun aku dah rasa wah mcam dalam cerita kayangan. Villa ni baru lagi, dalam setahun setengah gitu. So you will expect semuanya serba baru :)

Villa Samadhi
The room is so spacious and nice ! Sila lihat tu Aryan dah tegolek tido. Masa dalam keta tu he fell asleep so angkat dia pelan2 masuk bilik. Bilik bangun lompat-lompat sebab suka tempaat baru.Haih geram. Bilik itu semua konsep kayu kayan, so cantik. Then the partition between bilik and bathroom adalah dinding akuarium dengan ikan2 comel. but ada sekor ikan ni bejanggut, takut aku tengok. So kau expect mmg tenanglah kan sebab ada akuarioum kat kepala katil :)

Kamar beradu
Pastu ada private jacuzzi ! Oh this part I like the most. Sesampai rehar jap, trus terjun dalam jacuzzi. Nice sgt. Selalu jacuzzi gi kat spa macam moden2 ala-ala bath tub, but this one very classic okeh. Kayu kayan, pastu dah siap susun lilin kat tepi tuh. In fact kalat seluruh bilik tu ada candle holder and aromatheraphy oil tu. Tapi siang2 takdelah keja aku nak nyalakan kan. Tu mlm nya cita after Aryan tido. Eh.

And yang paling aku rasa classic is hotel ni takde system2 kunci macam kad kat hotel2 moden tuh ! Kunci dia pakai kayu selak macam zaman kuno tu haa. Pastu pakai magga kaler gold ntah apa nama brand dia, like Yale ke ? Well, kalau hotel cikai pakai mangga cenggini, sure dah maki kata low cost. Tapi bila villa yg agak grand pakai mangga camni, kata classic. Weeheheh ;p But kat dalam bilik tu still pakai kad nak turn on the electricity, just pintu je kodi camni.

Kunci selak kayu
Pastu walk-in wardrobe dia sama besar ngan bedroom. Aryan boleh bawak sepasukan bola, main bola sepak kat situ.
Pool area
The pool area pun nice. SIap dengan pondok2 kayu tu apa nak panggil eh ? I felt so loved bersantai di situ bersama MNI. Aryan biarkan dia memain kat tepi pool tu, senyaplah dia. Dia kan pantang nampak air, nak terjun saja. This time dia takleh terjun sebab tak pakaikan swimming attire dia. Dia just memain air sikit je. Keesokan paginya baru aku rendam dia dalam pool :)
Walk-in wardrobe

Pool side

Happy family. Alhamdulillah.
 Malam untuk dinner tu, MNI takdelah book the restaurant sebab mmg tak payah book. Guests memang sikit. Hari yang kitorang stay tu, ada 10 guests jah, takyah nak rebut tempat best best sebab restaurant dia semua setting cadle light dinner for 2 ! Ala sian Aryan kan. Hehehe. Malam tu aku pun ala-ala ngidam nak makan Tony Roma's so kitorang tak jadik candle light dinner. So chalo kitorang cabut gi Pavillion. If candle light dinner pun, pasti Aryan akan naik atas meja dna mengganggu pasangan lain yang tgh romantik romantik gitu. Waahaha (teringat experience kat Casa Del Rio dulu, Aryan tung tang tung tang main pisau ngan gaffu nak pecahkan gelas lagik. Ouch ). Eh kat situ aku usha suma dtg kapel2, kitorang sorang je ada si kecik Aryan. But we dont care lah, mana bleh tinggal budak comel tuh :)

So the next morning baru turun cafe for brekkie. Brekfast takdelah segan sangat kalau Aryan nak tunggang langgangkan meja kan. Brekkie at this place bukan buffet style, expected lah kan sebab the number og guests sangat sikit. So makan order but complete segala lah macam buffet but dia customised for 2 pax, bread muffin fruits cakes coffee tea juice. Yang main dish tu orderlah. I had bagel with salmon and mushroom. And guess what did MNI have? Nasi lemak ok. Ikhhssk.

Muka lapa

Tea pot yg very the classic one u ols

Kan dah kata, Aryan tunggang langgangkan segala benda
 After breakfast, gi swimming one round. Then siap-siap utk check-out. Check-out and check-in time tak strict macam kat hotel ye. Kitorang check-in dalam kol 12, then check-out kol 1.30 camtu.

ALhamdulillah for these 2 men by my side :)
Past sentence : Celebration besday kol 12am takyahla aku cita kat sini enn ;p Aryan tido awal oke, memang very understanding lah budak kecik ni. Heehe mommy & daddy love u teddy !



4 comments:

asna cute said...

huwooooooo! =O serius cantik tempatt nieee!

crystalmerah said...

asna : mmg sgt cantik teruja gitu ! :D

sha said...

wowowow rasanya rate dia dkt2 1k kan? tapi kalo x silap children below 12 takleh. dpt gak aryan lepas ye. ahaks

crystalmerah said...

sha : ooh ye ke children below 12 takleh. takde plak diorang inform. i think boleh je bawak sebab ada je baby chair kat restaurant dia :D