Friday, June 29, 2012

Mid year kehendak haku punya review


It's end of June 2012 already. Like are you serious, knapakah masa berjaLan begitu pantas sekali. Come to think of it, what have I achieved this year heh. Toksah la kau nak cita pasal achievement kerja, muak lah. Tak suke, sebab my ultimate goal is to duduk rumah menjaga hal rumahtangga dan anak,pastu adalah bisnes sendirik sikit-sikit. Bisnes apa, entah tu tak tau lagi ;p I've listed out my  2012 kehendak list in January. Now nak check apa yang dah boleh slash dari list bila dah tengah tahun nih.

1. Do LASIK - Not yet. Tapi aku pegi check mata kat 2 eye centre. Unfortunately both specialists told me kornea aku tak cukup tebal utk buat Lasik. This 1 centre advised me to do ICL (implant contact lense) iaitu menanam contact lense dalam mata. Eii takut okei dengar procedure dia kena buat 2 lubang kat bijik mata to insert the lense. Kau gila? No no I'm not yet ready for that. Kepala otak aku dahs et nak buat Lasik je, itu pun I would go for the bladeless one. Next week I am gonna try my last luck, jumpa Prof Muhaya utk check lagi sekali aku bleh wat Lasik ke tak. The previous 2 were at macam private eye centre. This time around kita try pegi spital plak hokei. Mana tau kat PCMC tu bleh buat ke kan. For that reason, I need to take off my contact lense for 10 days. Ingat nak MC, tapi apa alasan nak MC 10 hari sebab taknak pakai spec gi opis. Nanti org panggil aku ugly betty.Aiseyh.

2. Get promotion - Checked ! Alhamdulillah. Got promoted this year. Org lain 3 tahun dah boleh dapat promotion , but aku slow and steady sikit. Eceh. But igt ultimate goal aku adalah menjadi surirumah tangga. Ayu gitu bunyiknya enn.

3. Save save save the moolahs for our second house renovation and deco - Checked !Alhamdulillah. Second house renovation is in progress. Kami takdelah renovate banyak pun. It's more to interior design. Bab nak pecah dinding bagi besar rumah tu, kami hold dulu sebab kalau alang2 nak pecah, nak pecah atas bawah depan blkang ha amik kau ambitous tak hengat. Kebesaran rumah tu sgt comfortable sampai anak 4. So bila anak dah 4 org baru kitorang pecah suma insyaAllah kalau ada rezeki.

Wayansari
 4. Nak menunaikan umrah insyaAllah- Checked ! Alhamdulillah dapat menjadi tetamu Allah pada April lepas. Sememangnya niat di hati nak pergi lagi dengan izin-Nya.

in Masjidilharam

5. Nak beli 1 je handbag sepanjang tahun - Checked ! Ini strecthed achievement dah okei. Sebab azam aku nak beli 1 henbeg je tahun ni instead of beli 2-3-4 bijik buat perabih duit aku je. But this year, tak beli sebijik pun lagi ! Yes. Tapi sebenarnya now I am contemplating harus tak beli henbeg raya ? 60% hati kata beeelllliiii. 40% hati kata dah tak payahhhhhhh. Baik ko beli emas berkilo-kilo. Wah banyk duit laki kau.

Sikit je list2 yang aku nak buat tahun ni kan. Out of 5, 4 dah achieved dah I would say. That is 80% dah kalau convert. Alhamdulillah :) Tinggal lagi 20% to achieve in about 6 months time.

Past sentence: And bonus utk list2 tahun ni, InsyaAllah we will not be in long distance marriage anymore :) *Smmiiillliiinnggg face* Tengah dalam proses, insyaAllah kalau semua smooth, lepas raya we should be living together, one happy family together gether getheeeerrrrr. Pray that semua proses akan berjalan lancar dan dipermudahkan-Nya. Amen.

1 comment:

Noor Hafizah Hanim Binti Abdul Talib said...

Assalamualaikum.
Saya pon not suitable candidate for lasik. Tapi untuk muslim, consultant tu tak suggest ICL sebab katanya ada kandungan yang diragui. If u don't mind, apa kesinambungan lepas jumpa Prof. Muhaya?