Wednesday, February 15, 2012

Mawar beduri

Wah tajuk kemain. Somehow perkataan itu bermain-main di fikiran, so hamik jah suka hati aku lah.


By the way, ada sesiapa yang dapat roses sempena 14 Feb ? Oh takde, baguslak. Kan fatwa dah kata takleh celebrate tu suma (dah lepas ni kang ada lah anasir2 kata aku kemain nak jadik ustazah pulak). Eh aku dulu masa jahil dulu, well sekarang pun jahil jugak. We are all human sentiasa kena belajar dan berusaha to improve ourselves enn? Apsal ntah ayat aku kemain lagi. Abaikan..Ok sambung, time zaman dulu, kalau 14 Feb je menggelitik nyawa aku tau ! Kemain suka kau nak celebrate so called hari kekasih la kekdahnya. Ni cerita duulluu la, dengan Ex-bf, bukan dengan kesayangan MNI saya.

Celebrate V-day mengabeskan duit ok. Walaupun bukan duit aku yang kuar macam air, tapi ada gak yang kuar. Sebagai contoh, masa hangat bechenta kononnya, kan ke tengah study Time tu aku kat Oz. sanggup ok aku send blue roses ke door step masa valentines. Kau hado? Blue roses hokei ! Tapi azab dia, aku kene ikat perut ntah bapa lama nak kaver cost ros biru itu- cost bunga online, mahal gila babeng sebab kaler biru, cost delivery lagi, dengar macam jauh je deliver sebab aku kat Oz, penerima kat Msia, padehal online order la dey katwebsite blossom-menatang-ape ntah. Pastu bunga-bunga tu suma layu jugak di tasik madu. Hampeh. Walaupun aku berkata begini, sebagai perempuan saya suka je dapat bunga tau ! Not on a V-day lah, bila-bila pun saya suka dan menerima dengan tangan terbuka. Eh.

Kemudian, datanglah MNI dalam hidup aku. Cewah. Dia bolayan je V-day V-day ni okei. Ada la 1 tahun tu masa stok stok ngan ngorat, dia bagi setangkai bunga rose masa valentines. But after tu he told me dia mmg taknak celebrate menda-menda ni segala. Dan pada ketika itu aku terkedu and rasa macam oh inilah calon suami yang saya cari selama ini. Kemain lagi retis.

But after setangkai rose tu, saya ada dapat sejambak roses time besday. Yeay ! 

See, sebab tu orang kata marriage tu completes each other. Apa yang aku silap, dia betulkan. And apa kelakuan dia, yg buat aku nyampah, aku sound habes habesan tapi dengan penuh kasih sayang :P Peace yayang, no war ! *muahh*

Past sentence: Kesian aku dinner makan maggi hari ni :( And on the other note, weekend ni besday MNI. Later I update what my plan is k. Hehe.


1 comment:

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

I agree with u sis! V-day itu membazir sebenarnya.

And I love ur word "marriage tu completes each other" :)