Thursday, August 18, 2011

Kecuq Liuq

Tuan tuan dan puan puan, pada tahun lepas I was crazy on Air Kathira kan. Kalau boleh hari-hari lah aku nak besesak pegi Param tu sebab nak air kathira nye pasal. Dah la pada ketika itu saya preggie sorang-sorang di KL tanpa suami di sisi ok. Gigih plak kau nak redah Param. Ok abaikan cita tahun lepas.

Sekali tahun ni, aku dah tak gila air kathira dah. But aku still semangat pure Johorian okei. Itu tiada tolok bandingnya. Mungkin sebab MNI tak suka air kathira, dia kata macam rasa air ubat (boleh?). Well, I think ada yang tak brapa ok kat deria lidah dia, punyalah sedap air kathira dia kata cam ubat. Sedih saya. Eh tak cita-cita jugak lagi aie kegerama saya pada tahun ini. Ini dia ....
..
..
..
KEDONDONG ASAM BOI !


Gila kau, almost everyday I asked MNI gi beli air ni. Dengan rasa masam-masam sesedap rasa itu, pastu ada pahit sikit kedondong tu, plus manis manis asam boi lagik, ouhh meruntut jiwa kau. Kat param Wangsa Walk tu tak sedap sangat sebab cair mair stock meniaga tahu nak untung je, tapi kualiti ke laut. Tapi yang kat param Setiawangsa tu..perghhh wa cakap, pekat siap ada rasa tekstur buah kedondong tu ! Masam tapi aku suka je. Eh kau ni ibu mengandung ke suka masam-masam ;p

Apa-apalah. yang penting aku mmg gila minum menatang ni. Ngan asam boi tu sekali aku gigit kunyah sampai habes. Padehal asam boi dia sebijik je pun. 

Laa kau tak tau buah kendondong? Cenggini ropenya.


Kalau dibuat jerukkkk. Perhhhgh lagi la. Kecuq kecuq dah aku nii wehhh. Ohhoi cepatla ptg !


Past sentence : Aku dah gila di dalam mood raya ni weh. Keja tak fokus, ke laut semuanya. Acanner ?

4 comments:

Fasha said...

ok, aku pun gile ngan air kedondong asam boi nih. epal asam boi pun sedap kau. minum kat my friend dkt2 larkin tu mak aih sedapnyeh!

asna cute said...

Arrgghhh betul2 kecuq aiyak luir nie.. Tp kat param danau nie xde pun air asam boi or kedondon nie. Byk air soya n buah jer.

aliza hasan said...

me-all time soya gula merah yg panas...nway, salut laa erin ade anak susuan dah...murah rezekimu, insyaAllah :D

crystalmerah said...

Aliza : TQ. Smlm aku nmpk hang kat LRt klcc tp x sempat nak tegur. Kau bukan main lahu lagik.
Asna : teruskan usaha mencari di setiap param :p
fasha : ohho i loike 100x apple asam boi ! Nikmat ;)