Sunday, June 26, 2011

" THANK YOU "

When it comes to birthday, of course you'll be waiting for 'something' from your other half. Kannn? Jangan nak tipu. Me? Takdelah tertunggu-tunggu sangat apa MNI ni nak buat, or nak bagi or anything that is extra ordinary that he might put an effort in. Because knowing mr hubs, I didn't expect any surprises ke hapa. Because it is just never to happen. No, I am not complaining here. I'm telling you that he has his very own way to make me fall head over heels with him =) winkkk.

Ok jom moh cita.

Hari besday = nothing's special because as usual, I worked 8am-5pm. Eh no, aku balik lambat sebab ter-lunch lama. Hooh. Oh ya, I told ya the company is implementing the flexi-hours system right. So it is vital to stay 8 hours in the office. Kalau in between tu kau dah ngular gi memana, pepandai la top-up semula dengan balik lambat di petang hari.

Then MNI pun fetched me up after work. No, I didn't expect bunch of roses dari tepi kereta ke hapa. Haaha I told you he is just not that type. And I don't mind it at all, sebab bunga pun mahal. Baik beli food kenyang perut suka hati. Ok sungguh cheapskate ayat itu, but yaa we should spend every buck wisely. Now, everything is about money. At least aku percaya yang money is not everything, but it is 'something' which at least can make us happy =) , no ?

Eh off topic lagik. So dah amik dari kerja tu.. MNI pun bertanya. 'Sayang nak makan kat mana sempena besday sayang hari ni ?'... See I told ya. Takyah expect surprises ok. Dia mmg akan tanya aku mana nak makan. Heehe somehow comel jugak laki aku ni. Wink. And on that day I seriously takde perasaan nak makan di tpt special. I just want to go back home, golek-golek dan tido.  So there we go, kitorang gi tapau food dan balik umah gole-golek dan tido. Aku pun malas nak pegi dinner mana-mana because Aryan tido sangat awal k. As early as 8PM. By 7.30PM tu konfem dia dah gosok mata tanda so sleepy. So aku pun mmg takmo kacau time tido dia if pegi dinner lama-lama. Ok dah, sekian begitu sahaja sambutan besday saya.

I don't really mind about the celebration. Tapi bila MNI bukak mulut tanya 'sayang nak hadiah besday apa this year?'

Haaaaa part yang ni aku ssssssssaaaaaaaannnnggggaaattttt suka dan ternanti-nanti. And I mind mind mind kesah kesah kalau dia tak tanya. Hohoho ! Tapi as usual aku mesti malu-malu kucing and pura-pura jual mahal denga berkata, 'takpelah yayang. Abg igt besday syg pun cukup'. Sungguh plastik di situ. Hikhikhik. Ada nya ke aku nak tolak hadiah. Nan ado ! Kalau tak bagi, aku mintak lagi ada. Lallala ;p

Surprisingly, aku dah start hilang nafsu nak beli henbeg atau barang yang seangkatan dengannya. Memula terfikir nak mintak hadiah henbeg (ni 3 bulan lepas aku dah fikir nak mintak hadiah sebab i've been eyeing this one henbeg tp takde kudrat lagi nak membakar duit di situ), tapi apabila tiba hari kejadian, seriously aku tak bernafsu dah dengan henbeg. Sebab bila fikir balik, beli henbeg bebanyak pun bukan aku rajin bebeno hari-hari nak punggah barang-barang utk tukar-tukar henbeg. Mind you my henbeg is full of mak nenek dah macam poket doraemon, segala macam ada. So adalah satu effort utk keluarkan bebarang itu, dan masukkan ke dalam henbeg lain. Selalunya aku pakai henbeg 2 weeks, then baru rajin nak tukar lain. Pastu tengoklah, kalau dasar pemalas sebulan aku pakai henbeg itu. So aku dah terasa yang beli henbeg sekali-sekala utk memuaskan nafsu shopping adalah justified dan amat perlu.Heeee. Tapi kalau setahun nak 2-3 henbeg, it's just too much. This year I've bought 2, so that's it. Enuff. Jom mintak hadiah besday benda lain.

And I'm loving you sooooooo ssoooooo muccchhhh yayang for this ! Thankkkk youuuuuuuu. Saya adalah sangat happy sampai bulan doblas ni pun masih tersenyum lebar agaknya. Aaaaa sangat suka. Tahun depan sila bagi yang lebih besar dan lebih berat lagik. Kehkehk ;p

Hehe gamba bekas je bleh haplod. Benda alah nye aku dah pakai, takmo bukak. Ok dah, kalao tak tau ape bende alah nye, takyah la kome nak pikio kan nya. Gi wat kerja lain. Hekhek.



2 comments:

Fasha said...

hepi besday ok. owh penat aku pikir, adakah itu sejenis brg kemas? hehe

cEnD@LiL@ said...

aku tau.....
sgt2 berbaloi2...
ahaksss