Friday, June 3, 2011

LOOONGG WEEKEND HEY

Yuuuhuu :o)

I almost forget about this bloggie. Ahhaa that explains, being a mom isn't easy, no? Tak pecaya, kau try la beranak, then you know how (tengokk tu , baru je type 2 lines, Aryan dah ook eekkk. ok sambung jap lagik).

Bersambung.

Nothing interesting to be shared. Life is just plain boring. Work, house-chores, work, house-chores. Entah bila aku bole jadik mem besar goyang kakai kat umah, and manage bisnes sendiri *mode berangan sambil mata kelip-keilp* Ok dah. Eh kau tau, Medela Freestyle saya dah bocor! The membrane and also the breastshield. Both ok ! When I told other Freestylers, diorang pelik like what the hell did u do with ur pump. Aku pakai betahun2 tak penah tukar spare part yang kau pakai baru 5 months dah bocor sana sini, ape kes? Kau ingat aku ada jawapan kah? Nan ado.

This is how it looks. Membrane tu dia sempek kat bahagian tepi. But it makes the suction weaker and of course my milk production reduces a bit. naseb baikl a bit jah, I still manage to stock up about 30oz per day. Alhamdulillah.



Oh kembali kepada cerita pump, maka gelabah la mommy Aryan ni nak carik spare part. First shoot, Mothercare KLCC lah. But dengan hampa, nan ado la FS nye membrane. And the shield tu plak, they don't have the soft one. Saya sik mau yang koras itu. Sakitlah. Saya ni mengada lebih. They advised me to get it from Medela main distributor. Kat Ampang katanya. I called them and hang up menyumpah seranah because the price that they offered is too much ! Kau cekik darah ok.

The spare part kit is RM129 utk sebelah saja ya anak-anak. Makanya kalau kau nak beli sepasang, harganya ialah RM258 ! And the corong tu adalah RM70 sebelah. So 1 pair will cost you RM140. kau campur segala-gala tu mencecah RM400++. Oh my, Im so not gonna spend that much for spare parts! Gila kau bajet aku this month dah out gilak sebab beli henbeg. Dang!

So dengan pantas sekali, I asked MNI tanya kaazen dia yang study kat US whether she can help me to get the spare parts. Bioarlah lambat sampai pun, aku rela asalkan poketku tak belubang ;p And guess what, kazennya itu akan balik Msia for good next week. What a luck ! Laalala~

So dah settle la bab tu. I ordered online, hantar ke address MNI's kazen ans she'll bring back the spare parts next week. Oh ya, Medela nya barang takleh post internationally. They only ship locally. That's their policy katanya. Guess how much does it cost me?

1 pair of breastshield = USD 13
1 pair of spare part kit = USD 14




Aku beli 1 pair breastshield + 2 pairs of spare part kit ~ USD40. Kalau convert baru RM 120++. That is RM300++ difference dengan Malaysia's price ! Kau gila ke hapa? Katelah aku cheapskate ke hape, but RM300++ difference tu aku boleh beli kain pasang utk baju raya aku tahun ni ok ! No way Im gonna fool myself beli barang yang sama, with that price difference. Ok dah habes bebel.

Aryan's progress as for now = sangat galak begolek-golek meniarap dengan sungguh laju. Dan sungguh beriya-iya menjerit dengan suara nyaring. Eheh cumel.

No comments: