Wednesday, June 22, 2011

FUUUHHH.. BIG GRIN YEAY

O my o my.. Sangatlah saya merindui blog ini. Malaslah aku nak bagi alasan-alasan ala-ala perdana menteri kalau aku kata busy bagai. So kata lah saja aku pemalas. Dan aku adalah isteri mithali menguruskan anak dan rumahtangga sampai takde masa nak pegang laptop. Atau nak lebih show off sikit, nak pegang touch screen ipad2 saya. Aahhhah ;p

Whatever it is, Im so relief today ! Seperti ayam yang dapat keluar dari reban lagaknya. Because why ? Sebab I've gone through my technical assesment today. Oh sungguh sakit kepala saya bukak bukuk text macam zaman university hokei. Not that I wanted to study bermati-matian. It's just I felt so worry sebab aku dah missed one assesment cycle when I was on maternity leave. In other words, I need to catch up with my other colleagues, kalau tak aku kira oh my lembab gila in career progression. So nak taknak, harus jugak lah mak bukak buku and prepare apa yang patut.

In short, the assesment went well this morning. Takdelah ku kata cemerlang, but overall aku berpuas hati. Results tak tau lagi ok, tapi syok sendiri itu sudah cukup untuk menyedapkan hati saya.

Eh actually that is not the main thing that makes me grin from ear to ear today. Ada perkara yang lebih menggembirakan hati dan naluri kewanitaan saya. Apa dia ?

Bonus + increment + gaji segala dah konfem masuk this month ! You read me right hey. Tangan ku dah gatal nak menerima duit indah hasil titik peluh membanting tulang ni. Boolat mata aku ni check payslip tadi iya. Macam nak cium je laptop lagaknya. (ok dah aku exaggerated jah, but aku nak kata aku suka hati la). Apa pun, saya bersyukur dengan kemurahan rezeki itu. Tahun depan dapat bonus lagi ok! (Skrang baru nak sayang kompeni segala lah ? Ehemm )

And another reason to lompat-lompat suka hati is...
Lusa ialah besday saya ! Tomorrow is the pay day. Lusa is my birthday. How it rhymes begitu merdu kann?
*winnkkkkkkk yayang wiinkkkkk*

There you go, 3 reasons that make me smile today =)


Past sentence : I'm selling the baby Bumbo seat + tray.Bought it last month. Used it baru beberapa kali. Reason of selling - Aryan had outgrown it and kaki dia dah takleh fit the Bumbo seat. Retail price of bumbo seat RM199. Tray RM 49. Im selling both at RM160. It comes with box. Later aku letak entry with picture pasal Bumbo seat ni ok. Email me at shazrenshah@yahoo.com if interested. TQ.

2 comments:

Siti said...

yeay!yeay! bonus dah masuk..belanje? next month i balik kl...hehehe

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih