Saturday, May 21, 2011

MENUJU KEBOTAKAN

yUUHuuu ! I am supposed to be studying now. (Jgn salah sangka, saya bukan nak sambung blaja ke hapa. Sya cuma akan menghadapi assesment dalam masa terdekat). But somehow the lappie looks more attractive and kesian tgk blog yang dah segan-segan jah entrynya semenjak dua menjak ini. Kan haku dah kata, tak sempat ok nak jadik mak, jadik bini, jadik pekerja..suma nak jadik at one time. Menggelupur hokei satu badan penat tekejar sana sini. Ok dah, sudah mula meng-komplen nampaknya.

Pasal weight loss after delivery, tak jugak lost lost. Lost lah sikit, tapi tak dapat lagi pre-Aryan weight. Acanne? Dah kau melantak bagaikan tiada hari esok, kau expect nak reach 50kg lah? Berangan Mat Jenin je lah. Hemmph ok skrang membenci diri sendiri yang asyik nak melantak je. Eh ada 1 hari tu, aku turun beli Pretzel Stix 2 kali ok time office hours. Pastu sekali ngap, tadaa dah habes. Hah perut macam stoking. Makin diisi, semakain menegmbang dan membesar.

Apa kena mengena dengan tajuk? Off topic sudah.

Aku nak cakap pasal kepala yang hampir botak lepas delivery. Baiklah, saya exaggerate di situ. Takdelah botak (kalau botak aku dah risau dah kang laki aku kawen lain acanne). Tapi rambut bnayk gela gugur sejak sebulan dua ini. Daripada dulu aku rajin menyapu rumah,sekarang jadik pemalas sebab malas gila nak sapu rambut. Kan ke susah nak sapu rambut, dia ringan pastu asyik sangkut ke kat bulu-bulu penyapu. Kejap-kejap telepas pastu terbang2 gi tpt lain. Setiap kali menyapu, aku rasa tak jugak bersih rumah tu. Penuh jugak dengan rambut. Tu belum masuk bab pening kepala rumah besepah. Bukan sahaja besepah sebab dengan buai Aryan, basket toiletries Aryan segala mak nenek ada, habes barang2 si dedinya Aryan lagik? Kalau weekend suratkhabar di sana sini, bag kerja merata-rata lagikk. Eh ter-komplen lagi.

Memang normal kah lepas beranak rambut gugur segala? Camtu kena pegi Yun Nam hair care ke. Hemph buat perabih duit jah, nanti aku gugel la cara-cara melebatkan rambut yang botak. Kalau dibiarkan berlarutan masalah ini, harus aku betul2 botak di bahagian tengah rambut. Hoi macam pulau nanti jadinya. Nehi !

Ok dah. Kang MNI mara aku kalau tak stadi. Dia kan pengawas. Kalau bising takleh, tak stadi takleh. Buat speah boleh. Hemmph. (tapi MNI rajin buat kerja rumah seperti tolong basuh baju, sidai baju dan angkat baju. I lav u =) )



1 comment:

Rai said...

ubat rambut gugur utk ibu2 lepas bersalin..ambik kalsium dan protein lebih..