Friday, April 22, 2011

MARRIAGE OF DREAMS

Back then..
Syg.. abg dah nak sampai ni..nanti abg sms :) Luv u !

Now..
Abg dah sampai kat lift P3 Tower 1

Spot the differences ?

Hurm. Notice tak yang dah takde panggilan kata nama, dah takde muka-muka comel and dah takde pekataan kasih sayang :( Uwargh saya tiba-tiba menjadi sedih dan tak dapat imagine what will happen in 10 years time. Adakah betul macam yang selalu saya dengar , kalao dah 10 tahun kawen tu, sms akan jawab :

k
ok
orait

Oh no ! Sangat tak romatika d' amor. Please please I want the marriage spice to last forever. (Ececeh ayat becinta time skola like forever and ever ). Mungkin kepenatan berumahtangga bersama seorang baby membuatkan jari masing-masing malas nak type sms pepanjang. Herm I wonder why. Cam haku kalao org tak sms mushy-mushy ngan aku, takdelah aku hadap nak type mushy-mushy ngan orang. Ngehh typical perempuan Malaysia I know. 

I think it is sooo important to ensure your marriage tidak pudar warnanya even though dah beranak pinak segala. Not only your sms, but also other things yang kau selalu buat time awal-awal kawen. Contohnya, dah tak payah la aku bagi contoh. I read somewhere which I couldn't recall the source is, it mentioned kalau dalam sehari tu kau tak hug, kiss and say you love him/her, then agak parah rumahtangga itu pada masa hadapan. Kau imaginelah kalau dah takde warna warni pelangi dalam rumahtannga, celah mana kau nak hadap muka yang sama lagi bepuluh-puluh tahun. Hoi it's the rest of your life tau tak. Unless kau nak mencuba cari laki yang baru ;p * peace yayang ;) it's relaxing Friday *

Ok that is a valid reason to go honeymooning ; utk mengembalikan nostalgia pecintaan kami. Ecewah. Therefore kami dah decide to proceed with our 2nd honeymoon trip. After kami study sana sini, call orang itu dan ini, tanya sama ada selamat atau tidak, mengkaji paras radiasi and whatnots, we think it's safe to proceed. And I started to feel the excitement already ! Yang penting cuti haku dah approved ! Yeay.


Doakan kami selamat pergi dan selamat pulang. *Hoi lambat lagi kot 1 Mei. Heehuu*


---------------------edited---------------------------------------------------------------
ok baru baca news last night ada earthquake lagi kat Eastern side of Japan. *now aku takut* ohhhhh.

7 comments:

asna cute said...

kak.. tumpang tanya.. teheee =D akak dulu pantang amik set bersalin ape ya?.

Thank you.

crystalmerah said...

Asna : Set bersalin akak pakai Nona Roguy. Best especially the phytonatal tu, melawaskan penghadaman yg degil after deliver ;)

Tapi krim barut dia sikit cinoet je dalam tube tu.konfem tak cukup until 44 hari. So after habes, akak just pakai krim mustajab halia saje.

asna cute said...

owh nona roguy. Okey! thank you kak =) *part ubat nk senang mbuang tue nak cari hehe

aliza hasan said...

adik aryan in japan?!! hehehehe...semarakkan warna2 CINTAmu...gegar sket2 kat japan nuuu, makin eratlaa *huggssss*

~daRLee ZuRiS~ said...

nasib baik mr sharil jenis tak suka sms.apa2 direct call aje.
so panggilan 'tyg' tu tetap disebut :)

pergi jepun kah?
be careful ye.mudah2 everything gonna be fine

crystalmerah said...

aliza : aryan tak ikut lah .. kata honeymoon. hoho ;p

DZ : tu lah. maybe cakap x penat.type sms ialah penat. hihi. thanks. doakan semuanya selamat =)

aliza hasan said...

oh erinku,cube tangkap sket - adik aryan bukan aryan tau :) hepi hanimun