Saturday, March 5, 2011

BULLET KETIGA

Yuuhuuu ~!

Sempena being a hot mom ni, jom lah kita memudakan diri dengan menukar layout yang lebih chics, ceria & fun =) Taknaklah aku kelihatan tua dan old skool gitu. Mentang-mentang dah beranak sorang, tua pada umur saja hokei ! Baiklah ini namanya ayat tak sedar diri. Pedulikkan.

Berbalik kepada the list in my previous entry,lets elaborate more peeps. Double-hood life : ada ke takde dalam vocab, ada aku kesah? Fine. Being a mom had changed the whole routine, life, time, cara hidup - it's like err everything in our marriage ! Of course it's now a super tiring kinda life. Kalau dulu aku boleh tegolek-golek depan TV tengok Hindustan pada hari Sabtu, now nan ado !

The new routine now (ni sebab aku tak start kerja lagik) ; pagi MNI pegi kerja and aku pun tak dapek hai nak tido-tido kembali macam dulu. When u wake up , means wake up terus lah. Kerana mata Hadif akan otomatik buntang pada pukul 7 pagi. I think the blinds in the master bedroom needs a change. Maybe sebab pukul 7 dah  terang, thats y Hadif bangun awal. Hermm good reason to grab a new one for Raya.

Then after that stretttt sampai ptg kena layan Hadif ye. Kan dia takmo berletak, so aku akan mandi solat segala macam lipas kudung. Makan tengahari pun, makan apa yang sempat dan ada kat dapur je. Asal perut tak kosong, sudah ! Kekadang MNI balik bawak lunch. Cenggitulah. Bila MNI balik kerja , barulah I'll cook for dinner.

The double-hood life itu semakin berkurang. Of course Hadif needs more attention. But sometime I just miss the time when aku boleh golek-golek tengok TV ngan MNI. Hooho. Ini sekarang, baru nak tegolek, Hadif dah eekkk. It's super tiring I tell you. Lagilah dengan full breastfeed ni. Aku terasa macam mengabaikan terus benda-benda lain because almost 100% attention is for Hadif. Kalau Hadif tido awal, barulah dapat kami begolek-golek. But selalunya dia tido lambat :( By then I'll be so lembik already to golek-golek tengok TV. Aku just nampak tilam ngan bantal jahhh.

No, Im not saying that Im not ready to be a mom. Yes I am ready, kalau tak takkan la aku teberanak plak. Just a sharing of mind. Motherhood is not an easy task. Nobody tells you pasal the penat-lelah segala masa kau gila beli stroller, baju and semua kelengkapan baby. Masa tu mmg tak terfikir sangat pun pasal kehidupan yang bakal berubah. Nampak baby yang comel je depan mata. Tu yang kalau aku rasa penat menggila and kekadang stress, buat aku rasa rindu dengan double-hood life. Kekadang tengok MNI layan Hadif, aku plak yang jeles. Boleh ?? Konfem dia kata aku cemburu buta. Hohoho. Dia jeles tak tengok aku bekepit ngan Hadif yang suka mengempeng itu? Kekadang sampai tak larat nak becakap ngan MNI pun. Hoho. . Motif? Aku nak describe perasaan itu je.

Dah. Apa-apa pun kami bersyukur sangat dengan anugerah terindah si Montelo ini. Mommy & daddy will give the best that we can for u ok budak kuat merengek manja. Aku sayang sangat budak ni. Hari-hari tengok pipi yang semakin membolat, rasa cam geget-geget je. Muah muah muah !


Past sentence : MNI dah attach to a project kat KL. Tapi sampai bulan August jah. After that dia balik Miri smula. Ok aku gila kejap bila fikir life after bulan August tu. *Pengsan*

2 comments:

♥ Fasha ♥ said...

babe, aku yg tgh dlm pantang ni pun sgt stress oke ngan baby yg takmo berletak. mmg pantang kat kg tapi my mum keje so kul 2 camtu baru dia balik umah so maknanya aku adalah mkn, buat keje sambil sebelah tgn pegang danish ni weh. huuu...

crystalmerah said...

haha sama lah kita. time dalam pantang ok lagik nak bepegang sebab still 3kg ++. Akan tetapi skrang Hadif dah semangat maybe dah 5kg ++ kot. Terasa cramp tangan kalo nak pegang sentiasa. Ohh tak larat.