Sunday, February 13, 2011

TALI BARUT...

... Hadif dah x muat ! Haha sebab lilitan perut & dada Hadif dah bertambah bagaikan juara. Alhamdulillah Hadif dah gain 1.1kg in a month. And he got a new name now. Onni dia bagi (read onni= nenek . Bahasa Korea ok! ). Nama baru ialah 'Montelo'. (sesuki tuka nama Hadif ye Mak Milah)



As for me, sgt lompat2 lagi 7 hari habes pantang yo! Hoho menggelitik nyawa aku ni nak tgu 7 hari. Hai cepatlah. Dan ai tgh tertekan bagai nak rak bcoz dh nk habes pantang but I havent got my pre-Hadif weight. Padehal niat di hati nk dpt pre-MNI weight. Hoooho.

And aku saket hati btul dengan ayat-ayat seperti ini :

"eh ko makin berisilah lps bersalin "
"eh gemuk la ko along (nama kat umah)"

Eeii korang ni be sensible la sket. Apa ko expect org beranak boleh trus kurus kah? (ayat nk sedapkan hati ). Ini ckp aku gemuk pada hari 14 aku bepantang. Ko expect apa sebenanya weh? Hangen plak aku satu badan.

So aku harus membulatkan hati utk cuba get my original weight. But kena eat healthily becoz i am breastfeeding Hadif exclusively. Harap dptlah bf trus smpi Hadif 1 yr nnti. Ok nntilah cita psl bf ni.

Apa option nk kurus ni weh? Jogging everyday after kerja dgn gigih , pujuk MNi separuh mati hantar aku g Marie France Bodyline (sebab aku dh broke habes dah ni. Tak mampu menanggung diri sendiri. Haaahh), ke beli Premium Beautiful (beriban jugak modalnya okk), atau aku jadik aneroxic atau bulimic ? Yee sila sila fikir. Eh kata breastfeed bole kurus, apsal aku tak kurus punnn?

Bnyk lagi kilogram nak shed ni weii.

Pre-MNi weight : 50kg
Pre-Hadif weight : 53 kg
Pregnancy weight : 72 kg
Current weight : 59 kg

Baru turun 13 kg. Aku nk kurus mcm time anak dara. Wah statement tak hengat. Blueek.

Past sentence : Alhamdulillah Hadif dah sihat. 5 hari dia warded ari tu. Esok gi follow up balik ngan Dr Ismail.

4 comments:

Mrs.Qarlista said...

update lagi gambar hadif byk2! hehe..i think i'm gonna gain almost 20kilos. also dont know how to shed that lots of kilos. pasrah..T__T.

crystalmerah said...

I gained 19kgs...and mcm impossible je nak shed off semua. Tertekan kan.. Sob sob. Good luck to u :) u mmg kurus, sure xde problem nak back into shape :)

cEnD@LiL@ said...

tolong jgn kamu terlalu kurus mcm pic ari tuh ok!!

Mrs.Qarlista said...

alaa..lemak tu banyak gi kat bonbon and peha..tension je..hehe. cepat balik umah sendiri ye..i think sebab kite ni weekend wives..selalu abeskan mase sorang kat umah menunggu kepulangan husband, thats why rase umah tu everything..and tak sabar nak gather with just the 'family nucleus'..hehe. :)