Tuesday, February 15, 2011

OH HIDUP

Salam Maulidul Rasul :) Salawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Today public holiday tapi MNI tak balik JB pun. Hadif dah rindu habes kat daddy nya ( read : mommy ). Takpelah, since we gonna have Hadif's aqiqah & potong jambul this Saturday insyaAllah, so MNI balik ari jummat lah trus. No extravaganza majlis pun, just a simple one. Takde pun buaian hias-hias tu segala. Aku dukung je Montelo tu nanti. Lebih mesra alam, no?

And Saturday also marks my last confinement day. Ahad tu berurut lps pantang and after that Im so done with it! Ohh bebas kembali kehidupan aku ni. Seriously, even though berpantang di rumah parents sendiri, i still feel akward. Still rasa rindu gila ngan rumah sendiri. Iya katalah aku cerewet mengada segala, ada aku kesah? Blergh.

I miss being with our family, iaitu family nukleus. Hamik, kau igt family nukleus? Iaitu aku, laki aku ngan anak je lah. It had been almost 40 days already, hidup aku takde privacy and takde masa utk diri sendiri
dan suami
. If MNI balik JB pun, of course things will be different tak mcm di rumah sendiri. Oh telebeh sudah. I feel so free kat rumah sendiri, nak beguling ke begolek ke hapa, nak pakai hot pants ke, tak pki pape , ikut suka aku lah. I just miss that environment of being myself and buat suka hati aku.

Thats why aku ni ada perangai tak brapa suka being away from home. Eh tp kalo g vacation aku sukela, dok hotel pun mcm rumah sendiri jugak gamaknya. Ini maksud aku mcm balik kampung ke, gi umah sedara-mara ke kekdahnya. Oh sila jgn ckp saya sombong. Saya suka bejalan visit org sana-sini, cuma x brapa selesa kalau nk stay overnight or berumahtangga di rumah org. Walaupun rumah sedara tu 10 kali lagi best dr rumah sendiri, aku still rasa x selesa. Kau tau kan pepatah hujan emas di negara org, hujan batu di negara sendiri, lagi baik hujan batu tu kat negara sendiri. Haa kan senang faham. Iskkhh.

Kesimpulannya, i just love having my freedom at home. Aku rasa x selesa if i dont feel at home. Nak pakai baju kena fikir org itu, nak tegolek-dog kat hall kena fikir org ini. Memacam plak songehnya. Kang rumah org, terbuat mcm rumah sendiri pulak. Harus behave diri sendiri kan.Eh tapi kalo kau kat rumah sendiri but u dont feel at home, itu pun tak brapa nak best. Boleh migrain org, if nmpak aku terpisat-pisat kuar dari bilik tido pagi2. Eh umah aku kan, suka aku lah nk kuar bilik pakai apa. Eh.

Ok cant wait to be home again. Mak Milah had been super nice to me. Kalo xde mama, meroyanlah aku dlm pantang. Sampai darah mama naik sebab penat jaga aku and Hadif ok. I had good time here, it's just that I miss home & our own sweet time together. Next week balik KL and we'll start our new life - the 3 of us :)

Sedutan : Tengok tu Hadif tido tebongkang. Eeii geram nak gigit je pipi dia. Mommy always love u hero !




- BlogPress from my iPhone

3 comments:

♥ Fasha ♥ said...

eh hadif checkup ngan dr ismail eh? emir danish pun... aritu dia warded due to jaundice and i rasa time tu sama dgn waktu hadif warded lah. tatau ada terserempak x ^_^

cEnD@LiL@ said...

nk geget pipi montelo jugak!!

crystalmerah said...

Fasha : ha'ah ngan dr ismail. But temporary je during my confinement kat jb. After this back to paed kat kl. La ye ke...tp i x perasan pun nama emir danish kan whiteboard nursery tu. I mmg suka tgk belek nama baby semua. Huuu. Maybe x perasan. If teserempak, tegur2 lah k :)

Dil : jom geget montelo sesama ! Haa kesian anak aku . Huhu.