Wednesday, February 16, 2011

MONCONG MULUT

Eei aku suka btol lah application Blogpress ni. That explains aku telebih rajin membebel, provided Montelo tengah lena diulit intan. Before ni ade lah aku donload application blog hapa ntah yang free donload. Punyela kedekut nak donload yg bebayo kan. Pastu hampeh. Hazab btul nk menaip. Ke sebab jari aku gumuk & montok, tak muat type kat tipon. Apa2 lah labu. Yang penting aku suka benda alah blogpress ni.

Btw, i've been direct breadtfeeding Hadif for 40 days. It's time to memoncongkan mulutnya dgn bottlefeed ! Takot dia refuse minum botol bila aku start kerja nanti ( kerja, ape tuu? ). Maka smlm i tried to bottlefeed him. I read a lot of advice yg ckp the mommy cannot bottlefeed the baby because baby is so intelligent that diorang can recognise the mommy. So kang diorang akan reject itu bottle. But aku redah je sumbat bottle kat Montelo, and dia habeskan 3 oz EBM bagaikan juara ! Ooh senangnya dia minum. Pastu xyah burp kan, Hadif burp sendiri. Then, the next feed aku direct breastfeed lah Hadif. Alhamdulillah dia nak. Means dia tak confuse puting botol ngan nipple mommy. Good boy i love u Montelo.


The bottle tu, i used tommee tippee yg mimic mommies' breast & nipple. Tu yang Hadif minum dgn asyik tuh. Hoho. And aku jugak pakai warmer tommee tippee utk mudahkan kerja. Tak kosa lah aku nk amik air panas and rendam susu segala. Warmer ni just plug in & on. As easy as ABC ! But the downside is dia takleh guna dlm keta.




Today pun i mixed directfeed ngan bottlefeed Hadif. Pagi directfeed, tghr & ptg bottlefeed, malam directfeed smula. Harap milk production akan trus memberangsangkan and Hadif ada rezki utk menyusu badan at least 1 year.

Okeh, jap lg Montelo sure bangun nak for tea time & snack. It's pumping time. Daaa.

- BlogPress from my iPhone

Location:Jalan Harmoni 4/21,Johor Bahru,Malaysia

2 comments:

Cik Puan Fara said...

tu la,i baca review pn kata TT mmg mimic mommys nipple.. aritu mase g shoping,hasben i yg jumpe, die pegang n ckp rasa sebijikkk same :"> tp kami dh terbeli avent dh before jmpe TT tu.

Siti said...

yeay..pandai hadif isap susu botol..