Thursday, December 9, 2010

SEMALAS-MALAS HAKU

Disebabkan cuaca sekarang yang tidak menentu (read: kemalasan aku), I was so lazy nak membasuh baju. Not my own bajus la dey, it's the baby's stuffs which I guess had been piling over days kat dalam 3rd bed room itu. Konon-konon oh don't buy so many baby's bajus because he will grow in a glimpse. But knowing me yang telah tak shopping utk diri sendiri, segalanya untukmu baby.. Ntah macam mana baju baby tiba-tiba ada banyak. Pastu nak membasuhnya, mulalah berat tulang belakang. Iskhh. However, with all the determination, aku punggah la jugak semua baju-bajan itu (MNI yang punggah ekceli) dan mencuci kesemua mereka. Tadaaaa ~

Ini just part of it sahaja. Oh yang putih-putih itu segala ialah bedung dan barut baby. Those are own made by my mak andak. Tak kosa aku nak beli kain bedung warna-warni tu segala sebab baby pakai bedung tak lama pun kan. And barut baby plak, dah nak tecabut tempurung lutut aku carik satu KL ni tak jumpa. Maka telah paksa mak andak jahit juga.

And how on earth this romper could be in the baju-bajan stock? Oh God, it looks so funny and couldn't believe I got it for our baby. Gamba kereta banyak-banyak? Haha. Ni kes beli 1 pack ada 3 rompers. The other 2 have nice design, just yg 1 ni like hahaha so kelaka. But MNI kata comel. Durgh ;p I bet ramai baby pakai romper sama because it was worth buying kat Mothercare. Hari tu dapat 50% off kot if I'm not mistaken.


Dengan itu, bag kalau emergency nak gi spital dah siap packing lah. Because semua dah siap cuci. I really can't wait for the day oh oh teruja ! Pray that MNI will be there next to me masa ai nak meneran push baby segala iya. I really really want him in the labour room. Even though dia claim yang dia takut darah. Alaa masa deliver baby mana ada banyak darah (^_^)/ Oh oh dia jugak yang tak encourage ai guna epidural. Maka u better be there yayang so I have somebody's arm to pinch and claw. And oh also somebody's hair to pull (Eh MNI nye rambut cukup panjang ke aku nak tarik-tarik nanti).

Past sentence: Hoho telah merajinkan diri utk letak watermark kat personal pics. 

3 comments:

cEnD@LiL@ said...

wahhh...tomey nyer baju baby...esp yg byk keta tuh...hahahah

crystalmerah said...

Kannn? sungguh klaka baju itu

~Am said...

wah...cepatnya masa berlalu!