Wednesday, December 1, 2010

MENGIDAM KAH?

... atau menahada-ngada ? Kind of very subjective eh. In my own pregnancy experience, I so far did not crave for anything. Ooo maybe I dont call it mengidam when I crave for something because almost all that I wanna eat sangatlah senang didapati. It's like oo nak makan cheese banyak2. There you go, trus gi makan Pizza Lava cheese tu. Ataupun I suddenly feel like munching bende alah yang krup krap krup krap rangup gitu, trus gi beli pringles ke hapa. So how on earth do u call it mengidam heh? Tak tau lah plak aku kalau kau orang ada yang mengidam nak minum air sabun and all these weird and sick things. Hoo hopefully not oke !

Btw, I was thingking about this food since this afternoon. I am currently attending a week course sebab aku dah malas nak keja. Al-maklumlah ujung-ujung tahun ni. Lalala~ Take this offline ok ;p (Pekejadahnya tulis plak kan. Wahtever). Maka kalau dah tgh course itu, food nya memang lah boleh buat kami ni gain 2-3 kgs. Tapi sebanyak-banyak makanan yang ada, I was thinking about makanan yang aku ndakkk sangat nih. Tu yang balik je rumah trus lah aku masuk kitchen.

Tadaaaa ~!

Lalala ~ Maggi kari berapi pekat dengan telur ditabur bawang goreng ! Bende alah ni yang aku dok fikir dari tengahari tadik. Ok dah sila jangan mara saya sebab makan maggi yang tak sihat ini. Kalau weekend nak makan, mmg tak dapat. Al-maklumlah, MNI tu kan keja part time doctor ataupun dietitian ke or if u wanna call nutritionist pun boleh. Kang dia bebel plak aku makan maggi (Even aku teguk air tebu seteguk pun Encik dietitian saya tu bebunyik hokei). Memandangkan pada weekdays ai ni single and available, bolehlah aku melahap maggi ni. Bliss ! And I pair this maggi with this air ~


Oh sila jangan takut melihat kalernya. This is banana syrup which mama bekalkan aku masa balik raya haji ri tu sebab aku syik komplen on my constipation. Kekonon mama kata, kalau minum air pisang, bolehla tolong pelawasan itu (dah aku makan pisang betandan-tandan pun tak jalan, ape kes). I kepam je dalam fridge sebab ingatkan tak sedap. Tapi hari ni tadi tebukak plak anak tekak ni nak try. Eh sekali rasa, sedapp la plakkk. Heeeeesh. 

Ok dah. I layan gila cita Nur Kasih di Jabal Rahmah ni hokei. It's 9pm already and harus tengok TV. Kecoh btul si Ziana tu, but I enjoy her show since dulu lagi. XOXO.


2 comments:

Cik Puan Fara said...

1. i pn mcm u.. rase nk mkn tp bende biase2 je so xpk tu mengidam namanya..
tp ohhh kita sama, i pn tringin nk mkn megi.. tp aritu en.suami xkasi mkn so x mkn lg.. tp mlm ni nk goda dia mkn sama2 lah.. megi kari biase je.. uhuk2.. dpt mkn sesudu pn jd lah :|

2. ohhh i pn susah nk ***** skrg.. mkn pisang, mkn prunes tp tak seproduktif dulu lah.. mcm mane eh :-s

crystalmerah said...

tu lah.. i pun makan prunes segala but doest seem to work :( dr ada prescribe me with mild laxative which is safe during pregnancy. But I take it bila dah darurat sgt jah :p And i kena makan papaya banyak2 before tido to stimulate motion the next morning.Hopefully after delivery suma ok lah.