Tuesday, November 16, 2010

WALK BABY WALK

Riangnya di dalam hati ~! Balik Johor hari ini ~!! Salam Aidiladha y'all. Have a blessed one okie.

No, im not gonna babble on raya. Spare that for later because my interest now had moved into baby's stuffs, breastfeeding, get into shape after confinement and so on. Sounds so grown up hoh. Well, last week ntah kenapa hati ini sangat teruja tak saba-saba nak menyambut kelahiran si kecik ini sampaikan saya telah memaksa MNI untuk memasanf stroller ini siap-siap, instead of membiarkannye di dalam bag. Hoh without saying much, MNI sure pasang punyalah :) Tapi pasang yang Maxi-Cosi infant car seat sebab yang Zapp tu just boleh pakai bila baby dah 6 months. Before that, kenalah pakai yang ala-ala bakul ini.


When I browsed for other strollers, mulalah hati kata nyesal sebab beli Quinny Zap + Maxi Cosi ini. Sebab tengok yang lain ialah lagi cantik dan vogue je kan. (Ehh sapa yang nak naik stroller ni, mommy nya ke, baby nya ). Pastu stroller Quinny Zapp ini has no compartment attached ya, if kau ni jenis yang suka bawak segala mak nenek nak letak kat dalam compartment, kem salam je lah. If u really want it, kena beli separate compartment which costs you hundred of bucks la jugak I guess.

Walau apa pun, saya sentiasa menyedapkan hati bahawa I made the right choice already. Jangan nak mengada-ngada, kena jentik ngan MNI nanti. Hohh. Ya ya ya pilihan yang bijak. Price-wise also not so bad. The retail price for Quinny and Maxi Cosi car seat is RM 1199 and RM 899. But we got both of them for only RM 1500. Yeay kudos mommy ! And yang paling penting, when it is folded, it's the smallest buggy in the world ! Ok aku exxagerating kah di sini? But seriously, I really hope this creature will ease my life later, nak bawak si kecik ke sana dan ke sini, of course lah ya.

Other stuffs that we already splurge in, are all the basic ones lah. But still I think kena beli more baju lengan pendek. Sebab masa shopping ari tu, Im not sure why was my thoughts asyik fikir, 'kesian baby nanti sejuk. so kena beli baju lengan panjang'. So end up ada 3 pasang sahaja baju lengan pendek. Yang lengan panjang bukan main kuantiti nya. There you go, another valid reason for the 2nd shopping wave ~ Jom yayang !

Diapers, toiletries, pacifier , back to nature feeding bottles, nail clipper etc.
Baby cot, bedding set, tilam utk golek2, bengkung, set bersalin, maternity pad, freestyle breast pump, ice packs, baju-bajan baby and heyyy look at that, story books for si kecik nanti ~! 

MNI gelakkan aku sebab beli buku tu. motif? Eeeyy education for the baby starts while he is still in the womb ok. At least that's my principle. Do I sound nerd ? Tidak ok. Saya akan pastikan baby akan mempunyai life, bukannye jadik mat buku semata-mata. Heeesshh.

Okeh people. Can't wait to fetch him up this evening, and then zassssss balik kampung...~! Drive safely. XOXO.

No comments: