Wednesday, September 8, 2010

HIATUS

Oh lamanya saya tidak menjenguk blog ini. hampir terlupa kewujudannya. Reason : En MNI ada di Semenanjung semenjak awal puasa, so I didn't care much of this lappie ;) Dia balik KL 5 hari seminggu (?), which makes my time fully occupied. 

Btw, its the 2nd last of Ramadhan. Dari satu angle, aku amatlah gembira nak berhari raya (walaupun raya kat Melaka dulu ?), but another side of me rasa sedih pulak sebab taktau sempat ke lagi nak ber Ramadhan tahun depan. Apa-apa pun, baju rayaku dah ada 4 pasang  ! Yeay ! Ready made semuanya, sebab aku takmo spend much tempah baju mengikut ukur lilit pinggang pada ketika ini. Urghh I feel so heavy sampai nak angkat badan sendiri pun rasa satu benda yang susah.

Pasal pregnancy, so far Alhamdulillah semuanya ok. Hari ni hari ke-8 aku tak puasa. Bukan memonteng ya. Seriously I felt so dizzy as early as 10am. Ni gara-gra tak minum bnyk air lah ni kot masa buka semalam and also besahur. Takpelah, kalau esok tak mampu puasa jugak, means 9 hari lah kena ganti.

Oh we decided to take insurance for our baby. As early as he is still in the womb. The package is so interesting, that includes savings for the baby until the age of 25. In order to submit the insurance policy, we have to attach the detailed 4D scan. Maka MNI and I headed to FMGC kat PJ for the scanning. Ini adalah kerana my ING kat Prince Court itu tak cover detailed 4D scan..Kacinggg RM450 melayang okeh. But FMGC itu among the cheapest, I did survey tpt lain i.e Gleneagles, Ampang Puteri etc.. semuanya RM500++++..Oh crazy. But as always, anything for u baby ! :D

From that scan , nampakla segala blood vessel, blood flow in and out of sesuatu organ and macam-macam lah. And dapat tengok aksinya yang hisap jari tangan and siap senyum-senuym lagik. haiihh mommy cant wait to see u lil muffin !


video

Dah.. I need to pack laju-laju utk balik kampong = Melaka. Bukan Johor. I'll be in Johor on 3rd Syawal.. Uwaaa. Again, anything for u yayang. Silalah kita raya puas2 di melaka, then balik JB ok ! Hopefully the traffic will be ok. Wa takmo tesekat di jalan raya..Till then, Selamat Hari Raya to all. Minta maaf zahir dan batin =)

1 comment:

Aliza said...

subhanallah...canggih ye 4D scan ni...moga dimudahkanNya...