Tuesday, September 28, 2010

BABY BUMP @ 24 WEEKS

My second baby bump entry. Ekcelli kan, I am shy to show the baby bump. Seres. Because I've been trying so hard to hide my love handle all this while. Tiba-tiba bila preggie, suka-suki lah nak tunjuk perut? Akan tetapi for the sake of appreciating my pregnancy, and apabila bambam ini sudah besar kelak, mesti dia tak pecaya, oh sayakah dulu itu yang berada dalam perut mommy yg chumel itu? Lalala~

  • Berat saya dengan jayanya telah meningkat kepada 61kg. Before pregnancy I was 55kg. Before kawen, I ialah slim mlim you, 49 kg saje ;) So siapakah punya angkara sebenarnya penambahan berat badan itu. Marriage or pregnancy? Herm u tell me. Anyways, I am so determined to get into shape after delivery ya. Thats my promise to myself. Kerana diriku amat berharga. Lalala~
  • My baby bump is not so big as compared to my other frens yang preggie in the same weeks as mine. Bukanlah ai nak perasan diriku ini, but seresly dah ramai jugak org tak pecaya like " ha dah 6 mnths. why la tak nampak sangat ur tummy ".. Ntah la dik nun. One thing for sure, I do eat healthy food (like kuih raya ;p ? ) and of course very proper meal time. So i dont thing its because of the baby yang tak cukup makan.
  • Walau apa pun, perutku still dah membuncit of course. Im wearing maternity pants to work, casual outing and so on. Life is so boring dengan ketidakbanyakan pilihan baju dan seluar ok. However, the belly button still in place ya ;p Not yet tebonjol keluar.
  • I started to sakit-sakit belakang macam warga emas dah aku rasa. Kerja ialah duduk atas kerusi tak best from 8 to 5. Kasihan tulang belakangku ini. Thats y u always see me merayap stretching sana sini to loosen up the engsel-engsel tulang. Terrible.
  • I still havent felt any kick from inside. Maybe lapisan lemakku ini sungguh tebal sampaikan baby tendang pun tak rasa? Well I dont know.Sometime I do feel like ada domething menguit-mguit dalam perut, but Im not sure itukah baby yang menedang atau sedang menggeletek mommy? And the other thing, rasa menguit-nguit itu seperti ada rhythm. Eh baby tendang tau ek every 20 seconds ke camtu?
  • Started to feel uncomfortable at night. Adalah tidak selesa untuk tido menelentang atau menelangkup. Kalau telentang rasa macam tekanan amat kuat atas perut. Kalau menelangkup mmg konfem lah takleh ok. rasa macam ada bole bawah perut, boleh gelek-gelek. Hoho.
  • Constipation? Becomes worse. Dah la aku ni pemalas minum plain water. Hamik kan dah susah. In fact im still taking Forlax to get easier bowel movements.
  • Preparation? So far barulah beli ciput je barang. Most of them brg besar-besar like baby cot and stuffs. Other than that, not yetttt. Btw, I've got the freestyle Medela breastpump y'all. Worth my bucks, sebab beli direct from the US. Wayyyy much cheaper from the price in Malaysia. We did survey the pump kat Babyjaya and few other outlets, semuanya ranging from RM1900-RM2300. Oooo Im so not gonna spend freaking 2 thousand for a breastpump. That amount boleh beli handbag okkkk ! Yang ai dapat tu, just RM900 je. Plus the international adapter and shipping, adelah dalam RM1100. Hohoho I deserve a pat on my shoulder for being a smart buyer. Kan kan?
The rest, nothing pelik or aneh. I am ceria and happy as usual.. Walaupun kerja tak memberangkan, mid year review dah ditanya but havent delivered anything convincing to park myself at the safe rank. Oouuu wa takot. Alright people, have a good sleep all. Nyte.

Past sentence: Blogspot ni cam kura-kura (or to be exact P1 Wi Max ni yang macam zaman batu nye internet speed) menghalang pengup-loadan gamba bump saya. Hemmph.

2 comments:

Naddie Anuar said...

- cik/encik muffin (aku still tak tau gender) dah main futsal dlm perut aku nie. dah agak kuat die kick sbb aku tdo pon kadang2 bley rase. i think yg ko rase menguit2 tu la die, it'll get stronger and more frequent soon ko dah bley agak rentak die and what tickle it to move (kalau die senyap je, nnti aku urut2 perut sat lagi ader la response). bess giler it's like my own lil secret org laen x bley rase~
- ko sgt well prepared, aku hv bought nothing at all!! just dah target je brand ape nak beli and stuff, tp the actual spending blom lagi pon...

aku is enjoying my second trimester so much!! harap2 ko pon sehat and happy juga :)

Naddie Anuar said...

- cik/encik muffin (aku still tak tau gender) dah main futsal dlm perut aku nie. dah agak kuat die kick sbb aku tdo pon kadang2 bley rase. i think yg ko rase menguit2 tu la die, it'll get stronger and more frequent soon ko dah bley agak rentak die and what tickle it to move (kalau die senyap je, nnti aku urut2 perut sat lagi ader la response). bess giler it's like my own lil secret org laen x bley rase~
- ko sgt well prepared, aku hv bought nothing at all!! just dah target je brand ape nak beli and stuff, tp the actual spending blom lagi pon...

aku is enjoying my second trimester so much!! harap2 ko pon sehat and happy juga :)