Wednesday, August 4, 2010

LILITAN PERUT

bengkung
set bersalin

These mark my 3rd and 4th item after stroller and baby car seat. Wah wah ai sudah mula gelabah ekceli. About 5 months to go and baru beli 4 items. Jikalau si kecik ini mahu jumpe mommynya awal, haaa tinggal 3 bulan lagi? Erk oh tidak. Btw, i plan nak prepare those barang which actually make big holes in our pockets first. Then slowly we'll make other things complete hokeh. Ini namanya pendekatan slow and steady, sepertimana kami lakukan masa kawen dulu. I bought most of barang kawen and booked bridal, photographer, videographer segala as early as 10 months before the day ya. Maka the big kacingggg didn't really menusuk kalbu. Well, i think lah kan for those who really want to be financially stable after wedding, sebelum plan to have a new comer; that reason is absolutely valid. Because you reaaallly need the moolah when talking about babies. And somehow, pada mulanya kau plan nak beli barang yang ala-ala kadar saja, but after thinking about the cute lil muffin inside you, u'll definitely dont mind at all to splurge on items yang lebih mahal sikit dari yang kau plan :) Ohh whatever it is, im so happy meniti perjalanan pregnancy, the ups and downs : its ok honey bunny lil baby. Anything for you !


Oh lari topik rupanya. I actually wanna story mory barang-barang ini. I bought them online and they just arrived these evening. Bukan sampai dengan pos pun, ia adalah direct delivery :) Thanks to Kak Engku for the quick bisness transaction. I loike :) I didn't make a detailed survey on which set bersalin and bengkung are the best or whatnots. Aku just baca-baca review sikit-sikit, dan malas nak compare banyak2 sebab makin banyak,maka akan menjadik semakin konpius. So I ended up with the Set Bersalin Nona Roguy (NR) and Bengkung Leesa. They are cheaper di online compared to the market price. Contohnya set bersalin tu punya market price is RM370 but I got it for only RM290. And bengkung itu, di market harganya ialah RM49 but I got it for RM40 :) Sila puji saya sebab pandai shopping.

Barang baby tak beli lagi, barang omaknya dah beli dulu. Hiks. Seriously saya amat takut tak dapat get to my figure weh. Walaupun sebelum preggie saya tidaklah seperti body Angelina Jolie atau Jessica Alba (oh sedih),saya ala-ala chubby comel gitu tau :p, akan tetapi mestilah haku takmo gemuk muk muk after delivery. No offense to sesiapa ya, aku mmg obses gila dengan kebulatan badan. Maka set bersalin and bengkung kena sediakan dulu. Untuk keterangan lanjut tentang produk ini, sila klik sini.

Yang bengkung Leesa tu plak, I loike sebab:
  • Dia ala-ala sama dengan bengkung kain yang mama pakai dulu-dulu, tapi ini versi moden dan pendek. Still kain but dijahit proper and akan cover ruang dari bawah breast sampai punggung. Wa selalu tengok bengkung sekrang adalah macam zap-zap tu, cangkuk lah zip bagai..Itu semua ai tak bekenan. Ai nak kain jugak.
  • Walaupun ia adalah kain, dia senang nak pakai oleh bakal ibu sendiri.No need assiatnce nak lilit-lilitkan. Atau kau nak guling2 pakai bengkung? Takdelah macam mama dulu masa pantang aku tengok dia lilit-lilit kain bengkung kat tiang rumah. Pastu pusing-pusing diri sendiri sebab nak lilitkan bengkung tu. Ape tak pening ke? Oh kesian mamaku.
  • Lebih flexible nak adjust, pakai ketat ke longgar ke. Haruslah pakai sampai sesak napas atau muka bertukar biru, sebab kena kurus balik punya pasal.
Dah, disebabkan aku tak beranak lagi, maka aku belumlah test pakai dedua makhluk ni. Nanti bila dah pakai, bolehlah aku comment. Sila tunggu review ai pada tahun hadapan oke!

Past sentence : esok yayang saya balik KL. yeay !

No comments: