Sunday, July 25, 2010

PANORAMA

Golek-goleking during weekend is my top priority. Unless u wanna bring me for yummilicious food yang mampu menggegar naluri. Yes, am exaggerating again, but u got what i mean huh. Btw, since MNI was here during weekend (it was just 1 1/2 days to be exact !), and the pay was just in (yippee !), I pun mengada-ngada lah tiba-tiba menjadik penat untuk memasak. Hey, nothing was wrong with that right. Lets go for a date hunn, kata hatiku. Both of us pun selalu jah memenuhkan masa dengan jalan-jalan cari makan ini. Maka I suggested this place at the Bukit Ampang Lookout Point. I've been there for quite sometimes, but not MNI. Akan tetapi di atas itu ada banyak lah sungguh restaurant. So why not give it a try.

Before I continue, just a warning here, entry ini adalah bukan aku happy nak gila with that restaurant, but i think it sux big time. So I dont want other people to experience the lousy thing as we did !

Here it is, the Panorama restaurant. It is located at the most top. Other restaurant pun kat atas bukit, but this one yang paling atas sekali.

This place has 2 eating spots - kat area bawah tpt biasa & the menara top. We didn't know there is so much different between the menu and also prices between these 2 spots. Macam biasa kalau aku dtg, konfem the first thing I'd do is to look at the menu. And I was like, herrmm ok jugak. Banyak choice. Then tpt kat area bawah tu agak penuh, then wa malas nak usha2 lagik and trus menonong naik menara top itu.

Bila sampai kat atas itu, ya ammppunnn.. that place is macam penjara. It is so crowded with tables and chairs like dia nak sumbat suma meja kat atas itu. Kalau jalan mmg belaga bontot ngan orang sebelah kot ! Dang ~! And the same story goes for all 3 levels of that menara top.

Fine, aku saba lagikk. Then it took 5 mins to get the menu and I was like, apehallllll ada sikit je makanannnnn?????? Ooooo rupa-rupanya menu for menara top adalah sangat limited. the selection narrows to pizza, spagetti, chicken chop yada yada yada.. Ok aku dah marah dah ni. Then tengok air plakk.. OOI apsal ada juice and ice blended jahh?? Where is the hot drinks. Cilakak betul tempat ni bisik hati kecilku. Nak taknak tepaksa lah order sebab perut dah bekeroncong lagu hindustant. MNI lagi best, siap ajak turun makan kat restaurant lain. Kehkehk aku tak segigih itu nak go to another restaurant and got to queue up for the menu all over again.


Hamik ini menu kami:

Fresh orange juice : RM 14.90
Kiwi ice blended : RM 14.90
Grilled chicken chop : RM 24.90
Chicken wings : RM 14.90
TOTAL DAMAGE : RM 76.30 ( + 10% service charge)

The food taste tak best ! Grilled chicken tu makan kat kopitiam Pak Li lagi 100 kali best. Kiwi ice blended rasa gula yang lebih. Ouchh that is so waste for that amount of money okay ! Seriously we don't mind splurge on food yang bebaloi rasanya, ini wa rasa nak hempuk tokei kedai itu. Baik aku gi makan Chillis lagi bebaloi. Itu dah sah-sah we already expect the price but who cares sebab perut kenyang dengan makanan sedapp, hati senang kan? Damn, seres aku bengang gila.

When we headed downstairs to the common area itu, aku tak puas hati lagik, then pegi tengok menu kat bawah itu. Kebengangan betambah bila tengok the price of the chicken chop yang we ordered tu hanya RM 18.90 kat common area itu. Apa gila we paid extra RM 6 for that crowded place upstairs !? Damn aku marah lagi skali.

All in all, I wouldnt recommend this place. It;s just like paying quite an amount of ringgit just to get the KL view which you can also get from other restaurants around. Kalau lepak kat bukit ampang nye balcony tu pun lagi syok aku rasa. And lagi satu, I really think they should tell customers before naik menara top tu yang menu kat atas itu adalah sangat limited and the price is more expensive. (Oii padehal tukang masak sama je kot. Just waiter kena naik atas 2 level nak hantar food. So not justified to charge RM 6 extra. Ngok ngok)


Dah..mara betul aku ni. Kehkehek... Ooo cannot tolerate when it comes to food okay ! Cukup setakat ini. I am back to erin yang sugul dan monyok sebab I just got back from the airport, sending him balik Miri again ! Gosh sampai bilakah edisi dan siri balik hujung minggu ini akan berakhir.? I seriously want to live a normal marriage life. Pls pls pls.

No comments: