Tuesday, July 20, 2010

OF CERITA RAYA

It's my first raya of being wifey. U ask me how does that feel, my answer is aku pun takde perasaan sebab puasa pun belum lagik ;p Akan tetapi, we somehow already started arguing of where to spend the 1st Syawal at.Kalau tanya saya lagi skali, of course for all reasons on earth aku haruslah nak beraya di JB ! Insane me if I suggest to raya other than the place I've been spending 25 years of my raya.Akan tetapi lagik sekali, syurga itu di bawah tapak kaki suami kannn? Ingat ingat itu Erin. I hardly remember when did this conversation take place, but lantak pi lah.

Me : Abg, kita raya kat JB kan tahun ni? (Note it was a statement, not a question)
MNI : Ooo NO NO NO (sambil buat tgn ala-ala comel dia itu).. Mesti la raya kat Melaka. Pastu baru kita balik JB oke syg.
Me: Kita raya kat Melaka pagi Syawal, pastu ptg raya first tu balik JB kan?
MNI : Ooo NO NO NO (again !). Mana sempat habes rumah sedara-mara kat Melaka. Raya ke-4 ke kite balik Jb ok syg.
Me: Memuncungkan mulut sampai boleh sangkut baju. (Note that aku diam je, sebab takmo derhaka kannnnn.)

After few hours...(tak habes-habes lagik tu)

Me: Haaa ok syg tak kisah raya Melaka tahun ni. Next raya, raya kat JB k (sambil melonjak2 gembira)
MNI: Eh tadi syg majuk kata raya Melaka
Me : Hahahha tahun ni raya takde baby..Tahun depan raya insyaAllah ada baby. Lagi best raya ada baby. Tahun depan raya kat JB . yeay yeay yeay.
MNI : Eh ha'ah la.. Tahun ni raya JB la, tahun depan raya Melaka. Abg tuka decision lah.
Me: Ooooo NO NO NO. Terlajak kata buruk padahnya. Takleh ubah decision dah. (Sambil tesenyum bongkak, bangga dan hidung kembang gile sebab aku menang gak somehow kann?? Khkehkehkehk)


Past sentence: Pagi tadi I tried to puasa ganti. But pukul 10am dah gigil2 lapa, maka tepaksa bukak posa. nampak gayanya kena bayar fidyah lah this year if tak sempat baya hutang posa itu. (Lagi nak cerita pasal raya,  walhal puasa pun ntah dapat ke tidak ;p )