Sunday, July 4, 2010

MY TEMAN BARU

Im tired of complaining, how suck it feels living all on my own. In fact this is my first weekend tinggal sendiri di rumah after we started a long distance marriage. Yes, even though aku dah balik KL for about a month, every weekend MNI pasti ada di KL. But not this time around. Kalaulah tiket kapal terbang itu macam harga beli mee bandung, hari-hari aku sanggup ulang-alik dari Miri ke KL. Hemmphh an impossible hope. Fullstop.

Maka dengan itu, I have to look for something else that interest me more than sulking, sometimes crying, mengeluh, menyalahkan keadaan dan macam-macam lagi. Something positive which could kill my time. And with  that, I am now have a new bestfriend. ( Not enough to get rid of those negative feelings though, but better than nothing). 


Introducing kawan baru saya - the AngelSounds fetal doppler! . It is not mine though. Credit to Syahrul sebab bagi aku pinjam menatang ni utk tempoh 9 bulan. Seriously hati yang duka lara tu akan terubat bila aku godek2 doppler ini on my tummy and I could hear the lli one's heart beat clearly ! Excited sungguh la aku yang jakun ni kan. How does it work ?


Very simple Ok! First you need to apply the ultrasound gel. Alaa yang macam doctor letak kalau nak buat scanning tu. Then put on the headset. Turn the device on pastu kau godek-godek la letak doppler tu di sekeliling perut sampai jumpa heart beat baby.When I first tried it, I was in my 10th week, so agak susah nak jumpa the heart beats but finally MNI yang jumpa. Kehkehe. But skrang, aku tenyeh je skali, dah terus jumpa. Ouuh sangat bersyukur dan lega everytime dapat dengar the heart beat. Like confident sikit yang he/she is safe inside :)

So aktiviti sekarang is, kalau boring, sedih segala, I'll put this doppler on and hati boleh jadi tenang. But still, i want MNI to be around. Hopefully segala usaha kami akan berakhir dengan dia dapat transfer ke KL. Amin.


3 comments:

CyCra~ said...

babe..jgn sedeh2 k...it was so cute..x tau pon ade mendealah ni...

Naddie Anuar said...

I want one of this sbb kalau ikutkan hati tiap2 hari aku nak pegi doctor check on that lil someone. hoho~

Hopefully, evrything will turn out great for you. Amin...

Anonymous said...

Hi..kbetulan tbaca blog ni,
Page ni https://www.facebook.com/MommyToBeAndBabyDoppler ade jual.
Saya beli dgn harga xsampai rm150 thun lps xsure kalo dh naik hrga

Sharing is caring :)
-nellis