Friday, July 2, 2010

LUPA INGATAN

Kejadian berlaku di Subway.

Me: Nak sub of the day ( I am a tuna lover. U give me 1 can of tuna, and u can never imagine how quick i can swallow the whole gram )

Pembuat subway : Meatball marinara?

Me : Tak. Nak sub of the day.

Pembuat subway : Ha ye lah. Meatball marinara.

Me : Eh kan ke hari ni tuna? Hari ni hari Selasa kann??

Pembuat subway : Tak lah akak. Hari ni hari rabu !

Me : Ohh ye ke. Ha bolehlah, tak kisah. (Aku dah ala-ala bengang sebenanya. Like hey, who's gonna have that marinara thingy? Aku tapau, and aku tak telan bende alah itu kot. Whatever )

Ok I behave like a 26 year old lady. Read: OLD. I think, being alone all week makes me losing little bit of memory. Or perhaps, konon-konon otakku ini membaca hari dengan lambat sehari, supaya nanti aku tak kecewa sangat bila rasa like OMG lambatnya nak ke Khamis depan. Yes, the day till we meet again. Seriously, I never imagine long distance marriage would be this hard, this difficult. It ruins my whole focus, and i keep thinking of him all day long. Tu tak termasuk risaukan the lil inside me and whatnots. Tak masuk risau kain baju tak cuci seminggu sebab aku betul2 penat macam org buat bangunan malam2, tak termasuk risau fikir bila MNI nak dapat pindah KL, tak termasuk risau nanti macam mana nak deliver kalau aku tekontaong-kanting sorang2 time. Work?? That's my part time job ;p Don't blame me if i cannot do anything beneficial. Sapa yang takmo bagi laki bini duduk bersama? (I know MNI is trying so hard to get transfered to KL. Pray that semuanya akan dipermudahkan dan kami akan ada rezeki to live as a 'real' family )

Nyte.



No comments: