Monday, July 26, 2010

BERGIGIH LAH

Ouh dengan semangat yang begitu jitu sekali, I've got this as self-theraphy (hermm ya kah, doesn't sound like my usual theraphy but for the sake of menyedapkan hati, sila agree dengan kenyataan saya) ...... tada..

New oven for raya ! Kehkhehke sila lihat sama ada oven ini masih berada cantik dalam kotak after raya, atau bebetul aku utilise oven ini. Cewah membeli bukan main bersemangat lagi. Nak buat kuih raya konon ! Wheehii oii jangan pandang rendah pada kebolehan saya berangan okeii ! MNI kata "kalau syg tak buat kuih, siaplahh ".. Ehehhe tak tatoot punn ;p

I used to bake a lot during university years. Oh sila pecaya cakap saya, ini bukan ceritera atau dongeng. Because my housemate dulu was kaki baking jugak. Dan jugak kaki memasak . (Adakah in a way aku cuba menyampaikan bahawa MNI bukan kaki memasak dan menyalahkannya menjadi penyebab aku kepupusan minat membaking itu? Peace yayang :D )..We used to bake muffins, cakes, apple pie.. and u name it babes...pendek kata semuanya petik jari jahh. Wah ayat riak di situ.

Tapi itu suatu ketika dulu. Baking and cooking need practice ya all. Sekarang aku just masak jah, baking segala tidak lagi. Salahkan oven, sebab kami takde oven sebelum ini. Mungkin after this aku menjadik terrer kembali? Mungkin.

Maka tengoklah nanti. Kuih raya ape yang bakal menjelma kalau korang datang beraya ke rumah kami. (Padehal dah bebalang-balang kuih raya aku order. Kiiikikiki)... Goodluck erin. I know u can do it ~

2 comments:

Aliza said...

yeay...rumah sekrg x mengizinkan...ku masak di kampung aje...sgt bharap dapur cantikku cepat siap...bolehlaa buat biskut jering,biskut M&M's ngan biskut buruk...

d.a.m.i.q.u.l.a said...

hoh aku pun suke bake ms zaman uni dulu.maklomla kat obesi susah nak dpt kek/biskot halal.skang ape susah?nak brownies?pecut saje ke delicious tu:P