Tuesday, May 18, 2010

IT'S 40DEG OUTSIDE

It’s freakin hot outside that I nearly had a quick shower over lunch at home. But, golek2 bemalasan seems more appealing to me. Nak pasang aircond pun, aircond lambat sejuk [ alah kata je lah takmo baya duit karen lebey ;p ]

I am spending my last few days in Miri dengan penuh kesedihan (?) walaupun dalam hati ada taman untuk balik KL for good. Yeay! But then, what is more meaningful, more important, more joyful and blissful than being next to your hubster all the time? Takde kannn. Same here. Walaupun wa sudah rindu gaban nak balik KL, but rindu dengan chenta hati itu lebih penting hokeh. Dah sila lah jgn baca kalau nyampah dengan statement aku.

I’ve sent almost all of my stuffs to KL already, leaving just enough baju for 2 weeks. Which means dah sebulan lebih aku pakai baju yang sama selang seminggu. Mengikut rule of thumb aku, baju pakai hari ini, adalah utk diulangi pada bulan depan ya, Bukan minggu depan. But that’s what I’ve been doing for the past 6 weeks. Kesian kan.And Cik Orked will be shipped [actually menggunakan kapal angkasa ya] next weekend. I’ve got an approval letter from the bank already, secure the freight date yada..yada.yyada…Everything seems to be on track. Kan aku organizer berjaya :D

Highlights of the month:
27 May – last day of work in SSB Miri
29 May – ship Cik Orked
30 May – Im going back to KL for good
31 May – MNI menyusul . He will be on 1-week leave sempena hari Gawai. Then he’ll stay in  KL for 1-week training. All in all, 2 weeks in KL.

Warghh. Wa ingat wa sudah besedia utk long distance ini. But tiba-tiba today I feel so sensitive and rasa sungguh tak ready. Mau aku nanges hari-hari ni kang. Sob sob sob. Tsk tsk tsk..

Past sentence: Deep inside me is struggling. Mungkin ada orang harus banje saya makan brownies secret recepi utk meredakan perasaan ini.

3 comments:

idayusof said...

huuuu. akak dah pening dah ni. every weekend mesti ade perasaan x nk blk jb. sobs. tapi kira okay lagi sbb belum biasa berdua sepanjang bulan. tapi xpe, dah lame2 nnt biasalah tu. *ayat penyedap* take care!

alin said...

skang memang panas.aku dok umah rase nak berbogel je haha.pakai baju same for weeks?mcm pernah buat je.serius rase selebet:P

yong farred said...

RIn..make sure nanti all the important stuff u take out be4 hand over orked,i dah kena last jan,all my cd gone..ingatkan naik flight x de lah hilang,bayar mahal bukan main..take care!!