Friday, May 28, 2010

2ND LAST..

.. day in Miri. Should I be happy or saiko-ly sad? Hemmph.

The city is significantly people-less. I think most of them had gone back. Nampak sangat majority of the penduduk are not local. When it comes to long holiday, sesak napas nak beli tiket flight. MNI and I, both are stranded here. Tu lah, sape suruh bijak sangat beli tiket hari Ahad. Wal hal orang lain sudah beposak-posak pulang ke kampung halama sejak dari hari Rabu lagi. Kononnya MNI taknak cuti Isnin depan, so being a good wifey (ehemm ehemm), saya pun setujulah utk tunggu dia. Skali last minute he told me he's gonna take leave on Monday. And tinggal harapan  lah nak tukar flight ticket segala, all fully booked! Dang~ So duduklah laki bini tekebil-kebil tak tau nak buat hapa di bandar minyak ini.

Moral of the strory: jangan berangan nak kerja time orang ramai pulang cuti. Kerna itu adalah satu usaha gigih yang akan menambah tekanan, then passtu tak tahan. Last-last balik jugak ikut orang lain yang cuti. Kehkehk ;p

Me, being sick for the past week. Had ear infection yang aku mati-mati kata itu adalah tumor. It didnt give me any warning or whatnots,tiba-tiba bangun pagi adoi sungguhlah bisa telinga. Went to the clinic and was given ubat titik saje. The next morning, the infection became worse, because it was bleeding so badly. Siap nanah-nanah segala. Lagi lah kuat aku melalak kata ada tumor dalam telinga. Went back to the clinic, and was given an antibiotic. The doctor was a bit reserved nak bagi ubat makan-makan dengan keadaan saya yang tak brapa nak stabil ini.

After a week, became even worse sebab dah merebak ke telinga kiri. Uwaa lagi wa meratap hiba kata ada tumor lagi. Mugking kanser? Ouhh sungguh saya takut ya amat super dewa. Went to the cilic again, and the doctor dah angkat tangan surrender ok! She referred me to a specialist. wah wah lagi saya trauma takut segala.

Went to the specialist, dr kata infection je bukan tumor.. Hehe me being paranoid biasalah, selalu think negative. Dr kasi cuci telinga saya, sedut keluar suma darah dan nanah. Ye sangat mengilukan dan pening nak muntah muntah uwekkk. The doctor also reserved to give me any oral medications. He just bagi ubat titik saje, which he said was more powerful dari ubat kat clinic hari tu. Dengan itu, selepas 2 hari terus telinga saya pulih alhamdulillah. Ouh simpang malaikat 44 kalau tumor. ya Allah minta diajauhkan.


Eh masa kat specialist tu, the dr masukkan camera dalam telinga and of course nampaklah segala darah, bengkak dan nanah segala. Lagi nak muntah tebelahak ok. And MNI pura-pura baca buku ke risalah hape atas meja dr sebab takmo tengok camera screen tu, boleh?? Heee mmg takleh jadik doctor lah lakiku itu.

Ok. jom golek-golek habeskan weeekend ni. Esok kene kemas rumah sewa MNI. [uwarggg sedih dah ni]. Ahad, see u in KL.

No comments: