Saturday, April 10, 2010

QUICKIE ONE

Wah wah.. It has been a while since the last post. I was lazy, hari-hari mengantuk, berat badan bertambah da da da. Kesimpulannya, saya down and malas. Lets do a random thoughts.

  • Attended a career planning plan training last week. And guess what, engineering is the last area that I would spend my life in. Counselor itu super pelik, knapa perempuan ni jadik engineer padehal tade satu pun ciri-ciri itu yang bersesuaian dengan jiwa aku ni ha. And that explains ketidak-ada-motivasi dalam diri saya ini ok. The counselor could tell that I am not happy with my current job. And aku buat kerja adalah sebab kena kerja, and im not treating it as career. Because career is a life time happiness ok. And the only thing that makes me survive is the money money money. Wakakaa. Materialistik. So kalau gaji turun, or tak dapat recgnition in terms of bonus ke saguhati or whatnots, konfem aku demotivated. Uwaahh bahaya.
    ----> Me personally thinks that I am okay with what I'm doing now. Even though rasa tak happy (because cita-cita saya sebenar adalah utk menjadik lawyer dan berinteraksi dengan manusia, bukannya komputer), I still feel grateful for what I have now . Ni ayat sedapkan hati ke hapa?





  • Travelled Miri-KL-Melaka-JB-KL-Melaka-KL...... Habes khatam semua kan. That's why wa sonyap and mengtidak-ada coveragekan diri.

  • Hilang minat pada internet dah 2 week. No blogging, no Facebook-ing, no stalk org punya blog, no online shopping - nothing. Aku dok diam-diam atas sofa saje.

  • Tido punya awal skrang ni. Asal kol 930 harus dah tergolek kat sofa. Bila MNI kejut2, takmo bangun. Then kol 1030 otomatik bangun n jalan gi katil. Then terus tido macam tak sedar langsung. Kehkehke MNI ada unsur bengang di situ ;p

  • Owwhh, lst week I went to MidValley to check on my eyes yang dah tahap macam nenek tua super rabun. Kononnya nak check if boleh buat LASIK ke tak. End up, dr kata power saya teramat tinggi (rabun + astig dah 1.45. Max lasik can go is up to 1.2 only) Terus aku down. Dah la macma nak pecah kepala kena pakai specs 3 hari sebelum check mata tu. Eeeeeeeeeeeee. So sampai tua lah kene pakai lense? Iskkhhh.





  • DIsebabkan takleh buat lasik, mak mentua saya recommend gi try pakai product Permata Hijrah. Habes segala spec macam alien, spray2 ape tu sama bagai wa beli OK. dengan harapan, sekurang-kurangnya power mata ni bleh turun, and membolehkan saya melakukan LASIK. Please please please. Doa n tawakal. Habes ngan MNI skali aku masaggekan matanya... But mmg lega la lepas tu. Macam release kepala :) Korang try lah kalau selalu sakit kepala, macam sengkak je kepala tu buntu ke hapa. Mana tau darah tak berjalan lancar ke kat mata n kepala kan?





  • Project wa tengah sakit sekarang. I feel like pegi SPA ke hapa kan, ehh penat la buat keja yang tak approve 2 ni. Next week, we gonna give a second try to get it approved. wish me luck ~

  • Dah. Ari jumaat ni. Ape tunggu lagi. 4.40pm dah... saya nak balik. Jom jom jom !!!!



Toodles~

7 comments:

aim said...

wah dear. u dh thp bz gila and penat memanjang. u engineer in wat field anywy?

crystalmerah said...

Aim : Eh tade lah bz mana pun ;D i suke jalan balik semnanjung. itu harus :) field cari minyak dan gas. sounds boring kan. urgh .

fara said...

ouhhhh best tak training tu? i igt nk pegi tu, konon nk blaja psl career development.. kot2 la rupenye jiwa ni seswai kt tpt lain.. hahaha.. tp big boss reject plak training plan tu, soh g decision making nye course.. adoiiii

crystalmerah said...

Fara : best ! i found out yang i mmg sesuai jadik lawyer which is kinda terlambat already. Or the closest is, i patut bukak SPA ke, pusat kecatikan ke hape . my dream lah kan. Nothing to do with engineering, Kehhehe.. And yessss, the reason i went to the training was nak balik KL. balik KL..balik KL. hihi.

aim said...

uuuu nice. i bet the moolah yg kept u going kan? dl u mech/petroleum eng punya student ke?

btw m a civil punya engineer. lg boring. :D

crystalmerah said...

Aim: Definitely ! Kehkehke. ha'ah i dulu buat petroleum eng, major in reservoir eng. So sekrang hidupla dengan minyak dan gas. ergghh.

aim said...

hahaha. ooo. myself pula planning to jump in o&g field before tp sumthing divertkan i dl. wedding! haha. so i ddk diam2 buat structural instead. :D