Thursday, March 18, 2010

NENEK KEBAYA

Oh oh lamanya I've been in silence. Konon busy lah which is the typical normal reason. Like hoh kau ni para menteri ke nak busy busy. Well, as usual if suddenly aku muncul that means aku husband-less lagik. Oh oh sadis. If both of us are at home, we gonna always berebut lappie and internet and boleh bikin diri merajuk sakan konon tidak dilayan. In other words, does that ineternet explorer browser looks more interesting than me? Wah wah gila ke ada orang meroyan macam kami.Kah kah. Now, masing-masing try not to so melekat dengan lappie and konon macam tak interested langsung nak meng-tenet malam-malam. Padehal masing-masing jeling-jeling laptop kat meja tu like eeeee nakkkk intenettt. Kehkhekhe. Peace abg ! I know exactly what you have in your mind. (^_^) Keskekes last-last dua2 ekor berlingkau di sofa tengok Na-O-Mei, Nenek Kebaya, Buletin Utama sampai Asmaradana. Then tido :) That is what you call a quality time together. BLISS.


Life had a little bit of change skrang. Mainly I had my mind set that Im gonna be in KL for good this month. But need to stay here longer. Another 2 1/2 months to go. Gambate-ne! Lagi now dah dok sebelah boss di opis. Ada sket kekurangan masa nak buat kerja lagha. And I have this habit of having my head-set on ALL the time from 8-5pm. Not that I listen to music every second ok people. That is just my way of concentrating doing work. Konon nak kata aku focus la kerja. Blahs.

  • Maybe aku rasa konon cool la kan pakai head-set. Padahal haram media player pun tak bukak. Keskeks. Like people will not see me as so skema buat kerja berkerut-kerut muka ku ini. Relevant kah?

  • People around me can talk freely without takot-takot ohhhh budak tu mendengar perbualan kita. Konon like aku pekak dengan head-set lah. Padehal I know every freaking words u say ok. Because I listen nothing from the head-set. Kikikik.

  • I hate people tengok-tengok kalau lalu-lalang depan my cubicle. So kalau pakai head-set ,org lalu ke, opis pecah ke, dinding runtuh ke ..I still feel undisturbed and calmly layan perasaan atau berangan dengan PC ku itu.

  • A reason to buat-buat pekak kalau aku tade mood to talk to anyone.


Seresly, I cannot do a damn work kalau dengar music or bising-bising apetah lagi tengok TV. When I was at school, sape bising kat bilik study kene marah ngan aku ok. No aku bukan pengawas sebab aku budak nakal, tetapi aku gila kuasa kat bilik study. Suka hati aku lah, dah nama bilik study sape suruh bising. Skema kan aku. Ohh tak percaya ke?


Dah, gila random entry ni. What does it have to do with the title? Ohh I cannot watch nenek kebaya series today of course because Im gonna sleep all alone tonight and tomorrow. So nanti aku takot terbayang-bayang muka nenek kebaya and Diana Rafar yang jadik hantu kebaya tu. Gila ko kang aku tak tido. Dangg ala miss episode hari ni ngan esok.

Im off to KL this Friday. Just to have a look at our home sweet home. Contractor dah siap buat kerja pasang built-ins segala. Kalau aku tak puas hati dengan kerja mereka, wa takmo bayar utang balance kau Jackson oii. Both MNI and I balik Miri semula Ahad pagi. Sekejap gilaaa kan balik KL.Ingat Miri ni macam Melaka-KL agaknya. Alaaa dah pagi Ahad tu tiket paling murah. Wah wah harus pilih tiket murah ya, ni balik self-funded bukan on bisness. MNI iya lah,asyik balik KL meeting itu meeting ini. Haaiihh. Bininya ialah harus berusaha balik sendiri. 

Wokeh. Bosan ohh bosan. Wa tade teman berlingkau, tengok TV tade feel  I tell u.

Past Sentence: Camne nak bgth MNI i want his laptop for good? Ni dah bejaya hasut dia tukar laptop, now guna laptop die ni macam best la pulak hoh hoh hoh. My one is not bad whatt. Can tukar kan sygg? Wink wink winkkkkkkkkk.

3 comments:

harni said...

harini dia tak jadi hantu pun. dia dengar driver tu baca yassin. terus nenek dia mcm cacing kepanasan.. haha aku plak tlg update kt kau. tp aku x suka nenek kebaya nih.. nnt meroyan nak tido. na-o-mei rox!

oh btw, aku pun mcm kau. tp aku layan music utk buat keja. i so agree with bullet no 4, kdg2 lagu dh abis tp aku tetap pakai headset tuh. plus, aku benci nk dgr org mengilai meroyan dkt pantry *yang tak sedar diri dah lepas kul 8 dok enjoy breakfast lagi*.. kacau mood aku pagi2 buta huhu..

crystalmerah said...

Harni : ooh yehh? but aku still takot hoh hoh. kang esok mata panda sebab takot tido mlm. seres aku penakot~

Naddie Anuar said...

Ngeh...aku ske trick kau pakai headset kat opis tp xde bunyi ape2. Hahaha~ aku pon x ske dgr anything mase buat keje. Kalau nak concentrate kadang2 aku lari pg mtg room yg kosong duduk sorang2 (kalau keje2 x perlu pc la).

Tp kan, kt opis aku, aku nie lah minah kecoh cakap jerit2 across the floor. Kesian kt org2 yg yg terdisturb tuh. hoho~ (tp satu opis aku tu kuat jerit kot).