Wednesday, January 27, 2010

COMPANION-LESS

Saya sangat gembira sejak 5 hari yang lepas kerana:

  • We got home for lunch, food were all ready. Just cuci tangan dan makannn. And the dishes were like OMG I couldnt tahan from eating like a king-kong. Bak kata Naddie.

  • When I wanted to send baju-bajan menggunung ke kedai dobi, somebody would tahan me sebab sangat baik hati nak laundry-kan baju bajanku.

  • Me and MNI balik dari office as early as 4.15pm. Wheee!

  • Me and MNI didn't get a chance to sit in front of PC because somebody was trying hard untuk tekan2 keyboard dan belajar ber-internet. Ohho I think she's soo cute :)


And yada-yada-yada. The sad thing is, they are all now back to tempat berkabung. Negeri kesayangan kami. Johor lah mana lagi! Ohho I miss them!



And of course I miss lelaki ini as well. Bila mama balik semenanjung, dia pun kena ke KL plakkk! That makes me feel even worse. I am left alone di sini. Uwaaaa!



Hate being husband-less. I read a lot from newlyweds blogs, yang terpakda ber-long distance marriage.I know it's hard for them and they have to be strong. Aku cakap begitu because kami jugak bakal long distance marriage. In 2 months time! Gosh frankly, I'm not mentally prepared for it. Harus lah aku meroyan setiap malam nanti. Even now pun wa tak tahan ooo. Sangat sengsara apabila suami tidak ada bersama. Sila muntah kalau kau menyampah dengan kenyataan ini.

Sila berjalan dengan perlahan iya masa 2 bulan ini. Urgh. Hrmm mungkin ada options utk selesaikan masalah berjauhan:

  1. Aku benti keja

  2. MNI benti keja


Sebab kalau either one of us nak transfer, ntah bila laa boleh transfer. I know it will take forever. Menci!!

Dah cukup tekanan perasaan pada malam ini. Akan kucuba utk tido sekrang even though I know I will not sleep until 4am sebab saya kompem tak bole tido.Hate it when I golek2 and see an empty bed.

Urghh.

3 comments:

idayusof said...

kamu & adik kamu, sama!

huhu.

Naddie Anuar said...

Mase aku mula2 kawen dulu, aku yg slalu outstation tinggalkan husband kt umah. Seres aku x tau cane la die rase...dah la mase tu dok umah parents aku...

InsyaAllah, nnti ader la solution nye for korg. tp kan, bukan ke kalau kau kt KL cam senang je nak transfer ke region? sbb mcm xde org yg nak pg kesana? ehe~

crystalmerah said...

Naddie: Masalahnye reservoir engineer takde keja kat region. uuu. nanges lagi di sini nampaknya. Suma subsurface people dah centralised suma kat KLCC. dang ~ Kalau aku mahu dok region, kenala tukar kaler coverall dari kuning ke merah. u got it? Kehkhek. which is IMPOSSIBLE sebab kompeni kita ban kompeni lain dari curik staff kompeni kita. Tapi kompeni kita boleh curik staff dari kompeni diorang. sgt tidak adil bukan. menci.