Saturday, December 26, 2009

OFFICIALLY MRS :)

Wheee ! It had been so long since my last entry. Been so busy with hubby:) post wedding thingy, honeymoon, and tidak sedar sudah kembali ke office. Gosh. Seriously, it was hard to tune back to office mode. How I wish I am a housewife. Hoh ;p

Talking about the wedding, alhamdulillah everything went so well. Of course there were unwanted things here and there. But semuanya tidak berapa terasa because the rest of the ceremony went as planned. And luckily, tidak hujan ok utk semua majlis including majlis bertandang. Ohh mengurut dada aku lega gila iya.

Im still lazy to babble a lot. Lets pics do the talking k. Sket je gamba ni, kang muak dan muntak plak semua org melihat gelagat pengantins yang so into themselves. Hiihuu ;D These are unedited pics from our official photographer, Potretjiwa. Yang edit nya, tgu la lagi sebulan kot. kena lah faham, sangat ramai org kawen bulan december ni. Tegolek Ery and Elmi nak siapkan album. Hehee.

Majlis akad nikah

Alhamdulillah, dah selamat menjadik Mrs MNI. Dah la Pak imam datang lambat almost an hour. Mau kami macam cacing kepanasan kat umah tu ok. Risau le if anything happen, tak ke pening mak?


Ini dinding memang sengaja aku cat merah menyala kaler cili ni. Memula semua pelik, last-last baru tau kan, haaa ni lah gunanye. Amik gambar ok :) Btw, these after nikah shots were taken after umah aku pulih dari black out. Bolehhh?? Hari nikah tu, 2 kali black ut. Gila apa aku panic sampai macam nak ketuk umah org yang keja TNB. Pekehal nye, hari Sabtu nak buat kerja penyelenggaraan.??Hangen ok.




Majlis Malam Berinai


I am so in love with this baju malam berinai. Rasa nak je pakai time sanding, but obviously its colour dah off theme. So pakailah masa berinai. Its songket+lace kat bahagian luar :)





Harus ada gamba the gedixs.Without them, konfem majlis aku hambar gilak. We love u all to bits!





My favaourite pic. :)


Majlis Bersanding





Mereka jugak mebuat majlis kami ceria ! Thanks guys. U rock!


Outdoor




Make up nikah : by Adli from Adli Bridal JB


Make up berinai, sanding & outdoor : by Shida from Adli Bridal JB



Dah..Kang muak plak suma. Ehhee.But seresly, perasaan gembira tu tak terkata, apetah lagi tetulis. Memang tak boleh :) Ape-ape pun, pray for our happiness, and perkahwinan yang kekal sampai akhir hayat ok !


Ohh kami da pegi honeymoon. Pun sangat best. But later lah ok :)


Past sentence: Lalalalala. Senangnya rasa hati :)

3 comments:

beth2308 said...

gojes! stunning! that r the words to describe u. congrats dear!

dah jadi bini nieh kne banyak bersabar n mengalah. :)

crystalmerah said...

Kak Beth : Thanks !! Akak ialah org ntah ke barapa kata, kawen kena besabar & mengalah.. Ooo kena mengalah ekk?? Hiihuu.

beth2308 said...

yes, darling. most of the time. (",)