Sunday, November 15, 2009

POSSESSIVE, I AM

Been hopping to lots of brides-to-be blog. And came into this entry by Sarah. Dang ! I am more or less like her. The difference is just; she shows it and her better half knows it well. But aku being konon-nak-menjaga-hati and try to be rational (heck ya right), banyak memendam saja and end up aku yang tertekan ok. Urgh.

Motif entry ni: Tiba-tiba saja, memandangkan ada 20 more days sebelum big day. I should have thought to write this before.

Pendek kata, almost all she wrote on her possessiveness does apply to me. Sila kata aku psycho or whatnots, and I dont bloody care. Rational ke tak ke, its all about feelings. if I dont like it, then thats it. Period.

  • Aku pantang betul if ntah sapa-sapa ladies, close frens ke , tak brapa nak close ke, whoever it is I dont care, dok bahasakan diri saya-awk ke, nama-nama ke.. Ergh seriously I fcuking hate it.  Kau boleh je nak beraku-kau, or I-you whatever else sounds OK to me. Eee ngan aku sendiri pun En MNI bersaya-awk je, then org lain pun begitu jugak lah ke or even worse bahasakan nama-nama. Ehh seres menci ok. Like aku ni sama je lah dengan org lain. Yes heck psycho. (If aku denga conversation yang melibatkan saya-awk ke, nama-nama , aku bole down adn bad mood serta hangin satu badan selama 9 jam). [And eh, Sarah --> at least i bleh accept ber i-you bagai, but u cannot. hehe. tape..tape]

  • I also tidak bleh tiba-tiba mendengar cerita pasal perempuan itu, perempuan ini yang aku tak penah kenal pun. Like tiba2 nama perempuan itu muncul ni, rekaan dongeng atau ceritera semata?

  • Dan sungguh pantang bila ada jugak yang gedix just bertanya khabar and tanya dah makan belum or questions remeh temeh yang tak penting pun. Like you only do that to someone yang kau fling2 ke..or scandal-scandal ke... Kannn? Dah thats the facttakyah nak deny. And it only happen masa zaman sebelum nak settle down. Mana ada tiba-tiba kau sms someone of opposite gender tanya da makan ke belum, or tgh wat ape..?Like its so fcking weird. Unless there is something important yang masuk akal untuk aku, then mungkin aku OK.

  • And juga perempuan yang mungkin dah lama dok overseas and culture shock bila balik Msia dan terus membawa budaya ila jumpa, terus hug mana2 lelaki yang tak kira siapa. Eh kau salah negara eh?

  • Nak cerita/sebut nama ex(s) gf ke hape depan aku, dont you dare ok.

  • Kesimpulanya, memang segala la aku ni penjeles. Period.


Gitulah kaedahnya. And I do agree that history sometimes is or isnt making good things for future. In my case, it teaches me to be more possessive. Hooho. But the down side is, aku tak pernah pun bgth sesiapa even En MNI. Sebab kang kata aku over pulak. Pastu nak besarkan benda2 kecil remeh temeh. Thats y aku selalu tertekan sorang-sorang. Gila.

Kalau sampai after kawen, dia tidak tahu aku ini berperangai sebegini, bagaimanakah?

Past sentence: Dulu aku sungguh open-minded, menerima segala, tak kisah perempuan2 semua, being so rational lah kononnya, but he people took me for granted. So jadiklah aku yang sungguh possessive seperti sekarang. Terpaksalah terima seadanya kan. Sapa yang took me for granted tu, end up  kau yang biggest loser. Everyone knows it. Uek.

2 comments:

saramunchkin said...

hehe...my friends used to call me a psycho but i agree every bit that u said!

Fuchsia said...

i'm veri d penjeles too. hiks. sama la kite