Monday, November 16, 2009

HENNA

I had not thought of having a beriya-iya henna for our big day. Reason:

  • I am just too lazy to wait for it to dry. Which at least an overnight to get a good colour. If pakai simple-simple nya design, I can still tido tegolek-golek lagi. Dah kalau pakai berbunga bagai, bebelit-belit design nya, haruslah aku tido tegakk je kaki dan tangan?

  • I am a lazy bump. Again, my fingers hardly surf the internet to find any good henna designer.

  • I dont want to spend a lot on henna yang tahan like for 2 weeks? Pakai inai pokok lagi save kannn? Warna pun cantik I tell you.


And hey, ya right ! Knowing me yang  konon je cakap takmo itu dan ini, I ended up with this one ! Haha. Sila kata aku over. Which apparently yes, I am ;p Aku pun tak sedar, tiba-tiba dah call Ms Seetha pembuat Henna, book date,confirm and tanpar sedar begitu laju aku mem-maybankk2u deposit.

To Johor bride to be:

I got this for RM280 (for hands and feet. Hands up to wrist)

Ms. Seetha Laxmi 019 7086971, No 9A Jln Titiwangsa 3/2,Tmn Tampoi Indah, JB

www.seethas.com.my. She own a bridal for Indian. So sagt pakar buat ini henna.

DSC_5091


DSC_5095


Past sentence: Wehh bapa harga henna average ni. Aku kena tipu ka, or harga ini reasonable. Mana wa tau kan, tak penah kawen lagi. Kehkhe.

1 comment:

alin said...

hoh inai pon mahai jugak ye

aku ingat dalam 50 cmtu je.toksah sarat2 sgt,dahla ko wed theme merah.aku ske yg simple gitu

(kekdah sape yg nak kawen.aku ke kao neh?hehe)