Wednesday, November 11, 2009

3rd DAY ~

3060276928_cac862eaf6

3rd day of my detox program. And how am i feeling so far...?

TAKDE PERUBAHAN PUN !!

Tak bertambah cargas pun..tak bertambah riang gembira pun..tak semakin cantik pun kulitku.. Kehkhe.

Gila ape, baru 3 hari ok. It is stated on the box - 7days Juvanex detox program. Maka haruslah tunggu lagi 4 hari. But I do feel some of the kesan-kesan, yang dikatakan sebagai tubuh badan sedang melawan-lawan dan berperang untk mengeluarkan segala toksin di dalam badan. Contohnya:

  1. Kelesuan yang amat sangat. Asal balik keja je aku tegolek di sofa, takmo bangun-bangun dah rasanya.

  2. Mengantuk yang dasyat. Datang office, on PC je terus sangap sangap dan sangap sampai nak balik keja. Siap merah-merah dan berair mata tahan mengantuk ok. Gila ada satu ketika tu, I did tesengguk ok. Dang! Ohho my cubicle is right on the main lalu-lalang area.

  3. Cepat marah - Iya, aku tahu aku memang pemarah orangnya. But these 3 days, makin menjadi pulak tahap amarah aku ni. Grrrrr.

  4. Lidah mcam bersalut - Eeeeww like rasa metalik dalam mulut. It feels macam licin-licin, pastu kadang2 dehydrated. Hauuss ok.


Apa-apa pun, I think cara pemakanan aku tak brapa nak membantu. First, I dont drink plenty of plain water. Aku kan tak minum air putih. Uek. Pastu makan plak, aku bantai hari-hari makan sambal ikan bilis. Apa kes kan. (But buku tu kata tak perlu tukar program diet. Dah aku suka makan sambal, camno lah jang? )

Lets see how it goes in 4 more days ok.

Past sentence : Free seats Air Asia is back. Kalau sanggup, tunggu le midnyte ni, diorang open for booking. Ouch we have a long traveling list next year. Harus harus beli tiket awal. (Selalu kutuk AA ni, but beli gak tiket kan. Bluek)

10 comments:

alin said...

babe,kan memane detox pun harus minum air byk gile

hoh ko mengantuk salahkan juvanex yerrr hihi

cintajuliet said...

waaa...dah nk kawen. yeay! hik.. memule nk komen entry juvanex ni, tp tertgk box menghitung hari. yeaaay! da dekat. =)

crystalmerah said...

ALin: Aku tauu kena minum banyak air.tapi aku tak suka air putih. huhu
Cintajuliet: wink wink ;)

dd said...

babe,berape u beli satu set Juvanex ni..rase cam nak try juge la.

crystalmerah said...

Semananjung price = RM160, Sabah Sarawak price= RM168.
The price i got = RM128 sebab tengah sale. Ekehkhe.

Wahida Yaakub said...

moning! pagi2 bukak blog u semata2 nak tingok kot2 ada update pasal juvanex. alamak side effect tu sampai abis course je ke cemana.

i macam nak try sebab badan rasa cam dah tepu. tapi i ni skang dah la mmg cranky je manjang. pastu mmg dok salu penat. kang makan kang i tak jadi mutant ke ekh?? hehe.

crystalmerah said...

Wahida: hopefully side effect itu temporary sahaje :)
Btw, hari ni i sangat cargas! The positive effect sudah datang. En MIN kata apsal i hyper semacam sejak dari ptg smlm.
I sebab dah tepu lah dok mendetox ni. Takpe, if jadik mutant, i pun mutant jugak !. Kehkehk.

saramunchkin said...

cam best je detox...
better minum banyak air putih. takut nanti kena bladder infection sebab dehydrated. sakittt! dulu sarah pon tak suka gak minum air. then skali jadi, dah takut dah..

u tau tak kalo darah tinggi bleh amik jugak ke juvanex ni?

crystalmerah said...

Sarah: Tak sure lah. Buku dia kata, if under other medication, better to get advise from the doctor dulu.
Air putih... eee tak sedap kan. Huuhu. In the process menyukai plain water ni. Haiihh susah gila.

saramunchkin said...

owh. i better check dulu then.
memang tak ssedapppp tapi terpaksa..
ada lose weight tak ambil juvanex ni?

nampak ur banner..wow..2 weeks lagi eh..good luck!