Sunday, October 18, 2009

YING & YANG

Did I tell you that we'll be wearing black & white during our reception. Lantakle labu.. Memang lari dari impian asal aku which Im soooo into red & black, but takpe lah. After pilih baju hari tu, I think that dress fits me well. And I got persetujuan from all the gedixs BFF and they all agreed baju itu menarik tetarik dan mmg d' bomb. Hiks sila angkat bakul sendiri skarang. Bluek.

Akan tetapi, the problem now is En MNI's baju. He (and me jugak) really wants the 3 piece baju.Not the normal baju melayu. And of course we want it to be white paired with black sampin and tanjak (or is it tengkolok weh)! Because my baju sudah sarat hitam putih kannn? We were so ignorant before this tak pernah plak tanya pasal baju pengantin lelaki assuming that they have it all. Aiiyo benda penting macam ni boleh kami tak ingat. And I just called Adi Bridal tadi and guess what? They only have black 3-piece baju melayu. White sik ada deh! Bengang plak aku! Urghhhhhhh.

To get the crystal picture of what Im babbling about, sila tengok gamba ni. Cenggini lah lebih kurang baju lelaki 3-piece putih yang En MNI and aku nak. Baju perempuan bukan macam gamba ni iya. Takkann pulak aku nak tayang baju sanding kat sini kann? Haha!

[caption id="" align="aligncenter" width="369" caption="Taken from Pesona Pengantin"][/caption]

So now, should he go with white normal baju melayu, or black 3-piece baju melayu? Haiiiiihhh. (Aku rasa nak suh Adli Bridal jahit white 3-piece baju melayu just for us.  Sempat kahhh. Susah weh, kami jauh kat seberng laut ni. Tetekan di sini)


Past sentence: Esok E MNI balik Miri. Yeay! Dah 1 week tinggalkan aku oke.

6 comments:

Naddie Anuar said...

kalau sempat jahit la baju melayu putih... :)
tanye la tailor ko tuh ukuran ape yg die nak...anta je dr jauh..

crystalmerah said...

Naddie: itu la..camne ntah. tunang aku lagi sempoi kata 'oo takpela.pakai baju itam'....hah tak macam org nak bersilat la plak kan. ouh.

alin said...

itam mcm silat sket la,putih suci sket.boipren aku lom pape dh ckp dh kawen kaler hitam penuh,gothic katenye.agak rase nak melempang di situ

crystalmerah said...

Alin: aku rasa merah hitam lagi gothic. and of course sexy !. hehe.ok la tu hitam putih. . ekek. just jgn pakai baju itam sangat le. cam nak lawat org mati la plak. kekeke.

Wahida Yaakub said...

jaket silang & ketayap eh tanjak tu boleh dapat dekat Bright Sail. baru tingok kelmarin, ada kualiti jaket2 tu. kebanyakan bridal boutique pun beli siap je skang ni kan. pujuk la Adi Bridal beli baruuu hehe :p (boleh camtu?)

our baju bertandang buat kat penang je (bertandang kat sana) so pak andam kitorang tu suruh pos je sample sepasang bj melayu sedia ada. hehe.

crystalmerah said...

Wahida: Ouh ada ek dah siap? but celah mana plak nak gi carik di time2 kritikl camni. Plus cuti is the last thing i would apply skrang. huhu. takpe.. if benda tu senang nak carik, akan ku paksa adli bridal provide baju tu. ptg kang gak call pak andam.
Thanks for the info ! :)