Tuesday, October 6, 2009

PERUT SIAPA BESAR ?

Sila angkat tangan !  \(^_^)/

Yaa..If I were in KL, harus aku pun angkat tangan. Ini cubaan utk mengatakan kononnye I eat less in Miri. Boohoo. Dengan harapan yang sangat tinggi iya.

Aku sangat yakin, kalaulah sebulan Syawal ini aku berada di KL, harus kenyang perut aku setiap hujung minggu sebab pasti ada 5-6 deret open house yang harus dikunjung. Tak payah risau-risau kan. Kalau org tak jemput pun, aku redah jugak pegi makan. Hoyeh. Asalkan raya, kan boleh ziarah-menziarahi bukan?

Nak harapkan open house di sini? Lagi bagus kau bangun tido pukul 12 tengahari, if happened hari ialah hari Ahad, layan Melodi dan tengok Nona. (Kalau hari Sabtu tengok Hindustan oke). Then duduk diam2 sampai malam menjelang. Sebab? Memang takde open house pun ! Hoh sila kata aku macam kera sumbang takde kawan di sini. Tapi memang pun, mat saleh ada wat open house Aidilfitri kah? Nak harap kawan2 En MNI? Kebanyakannye bujang2 belaka, atau married but single di sini. So kem salam je lah nak wat makan-makan bagai.

Aku sangat kecewa pada weekend lepas sebab takde satu open house pun. (Merajuk tiba2 dengan En MNI, sebab tak bawak aku gi mana2 open house. Relevan kah pemerajukan itu? Hik) So kami open house sendiri dengan aku memasak laksa kegemaran dia. (En MNI suka makan laksa, but tatau la dia suka laksa aku masak ke tak kan. Hoh).

Gambar hanya ketika proses memasak. Selepas dah jadik, tak sempat pun snap sebab kami macam pirana yg sgt lapar.




Past Sentence: Did u see the ticker? Its exactly 2 months to go. Woott saya panic! Not with the preps because Im almost there already. Semua tinggal baya habes je. Panic utk betukar status. Oppsie!

5 comments:

yong farred said...

salam my dear..
I'm ur silent reader and I'm staying in Miri also,I know how u feel about miri coz it's the same with me also..actually i ade terserempak dgn u beberapa kali tp i feel shy to go and say hello..Actually I was thinking to invite u to my open house this saturday be4 I read this entry...so i would like to invite u & and Mr.MNI to my house on 10.10.09 from 10 am to 1pm..Feel free to come my dear,I really mean it..:)my house add is 830 piasau park,feel free to call/sms me..012-8747705..Pls come i'm waiting..:)

crystalmerah said...

Yong : OMG saya sungguh terharu dengan invitation ini.. And of course a silent reader from Miri! Igtkan keseorangan berperasaan camni kat Miri. Ehehe. Btw, tersangat thanks for ur invitation. Tetapi im going back to semenanjung this weekend (ini kes nak redah open house ;p) Takde lah.. my fren's getting married. So kami harus pulang minggu ini. Maybe kite jumpa next time ok! And ooh, im staying in Piasau Park jugak! Sgt kebetulan kann..? Alaa kalau jumpe tegur aje lahh. I link ur blog to mine okie?

yong farred said...

crystal...tak de rezekilah nampaknya..no worry next time ok?oo u r staying nearby,i thought u stay at at apartment nearby KGM...!yes..next time kalau jumpa i'll say hello..Thanks dear..have a safe journey..:)
*linklah blog i yang hidup segan mati tak mau tu..hihiii!no problem!

crystalmerah said...

Yong: ok sure.next time insyaAllah :) Ha'ah dekat 2 Piasau Park je..

Wahida Yaakub said...

sekarang sudah tinggal 58 hari. adoi, saya panik juga!! mari panik bersama2 :p