Thursday, September 17, 2009

SEXY FEET

I have no kasut raya this year. Reason: sangat ignorance and never bother knowing the fact that tade bnyk choice pun di sini. Ceehh padahal Bintang Megamall tu dah improve gila dengan mempunyai bnyk butik baru. Akan tetapi aku tade nafsu nak shopping di sini.

Penah tak bila masuk kedai kasut and nampai kasut OMG cantik nya! Kalau aku pakai harus laagii cun lah. Pastu bila pakai, rasa macam kasut McDonald lagi cantik. Penahh kan? kann? Hah pasti jiwa kacau jika itu berlaku.

Actually kan, there are ways to make your feet look sexy. Read: Sexy. Walaupun kaki tidaklah seperti bunting padi (betul kah?) or whatever it is, you can still look sexy with the right choice of shoes :)

  1. First rule: Kau haruslah menyorokkan flaws di kaki itu. Contoh: kalau tak suka jari-jari kaki sebab montok, gemok dan pendek-pendek, then opt for pumps with a closed toe. Or boleh try peep-toe ke so that tak brapa nampak lah your toes itu. (Ni aku nye kes la sebab my toes gemok dan pendek. So I always opt for peep-toe)

  2. Rule number 2 is kau tunjukkan lah kelebihan yg ada pada kaki. Contoh: if kau rasa kau ada ankle yang perfectly shape, then go for an ankle-straps. Wooho sexy dik nun! Or kalau kau ada perfect set of nails, then opt for slides ok!

  3. Rule number 3: Kasut sangat wajib to fit nicely to your feet. No mattter how sexy, or mahal dan designer brand mana pun kau pakai, tetapi jika kasut itu terkeluar dari kaki, atau senget2 masa kau jalan, or kaki kau cam lemas sesak napas dalam kasut tu,hemmphh tade maknanye! Lupekanlah hasrat kau tu ok!

  4. Rule no 4: If ada sket-sket bling bling, or a sparkly hardware, crystal ke apa saja mak nenek di kasut is a good one! Read: a little bit ! Bukan penuh kasut kau dengan segala bagai batu batan ye. Itu bakal menjadi drag queen. Conceptnya, these additional materials will make ugly feet look prettier and pretty feet look more gorjes! Sebab ianya akan add glamour and sex appeal galore.

  5. Rule No 5: SEXY FEET = HIGH HEELS. As simple as that. itulah faktanya. But it doesn't mean you cannot look sexy in flats, just kau perlu pilih flats yang super cantik dan adorable. Read; rubber clogs aren't sexy oke.


Camtulah kaedahnya.

[caption id="attachment_939" align="aligncenter" width="240" caption="High eels-J Lo Jenni"]J Lo Jenni[/caption]



[caption id="attachment_946" align="aligncenter" width="240" caption="Clear Platform"]Clear Shoes[/caption]

[caption id="attachment_951" align="aligncenter" width="240" caption="High heels"]High heels[/caption]


 Past sentence 1 : Sempat tak beli kasut pada malam raya ? Hempph. Or pagi raya. Booho.

Past sentence 2 : I bought a new Lancome Magnifique yesterday. Padan muka aku. But I grab the 50mL je. Sob sob sob. Tapi good bargain because salesgirl tu bagi free Lancome Miracle body lotion.


Past sentence 3: Mat Saleh blkang aku ni dah start cuti hari ni until after Raya. Sape yang raya skrang ni? Aku yang nak beraya sakan masih stuck di opis. Menggelupur oke! Kerana itu aku bunag masa skrang sebab dah mood raya iya. And tinggal aku je kot Malay yang tinggal di opis skrang. The rest, suma dah off to kampung halaman. Tertekan!

2 comments:

alin said...

hoho aku tak blh sgt pakai peep toe,slalu skt kaki.tapi pada aku la,nak nampak sexy,adelah kasut2 berwarna hitam dan skin colour.perfect!

crystalmerah said...

Alin: memang le sakit pakai peep-toe. tapi nak nampak cantek/sexy (blueek) punya kes kan, lenjankan aje. beauty is pain. kahkahkah.
agree gak, hitam is always sexy !