Wednesday, September 16, 2009

MENAGA DI PAGI RABU

Apa perasaan kamu orang semua kalau kehilangan barang yang kamu sangat sayang? Ala-ala itulah nyawa, jantung intan dan payung. Lagi lah sekiranya kamu baru saja memiliki benda alah itu.

Aku menaga dan menggelupur oke! Iya, takdelah apa pun barang yang buat dada aku membuak kemarahan pagi ni. Aku pecahkan benda alah ni je.


lancome



Tapi cukup untuk membuat hari kau mendung dan ribut petir sepanjang hari kannn? AKu baru pakai sebulan kot weh! And gila aku suka perfume ni, sampai aku menganak tirikan perfume yang lain. Dah la freakin' 100mL ! Kalau miniature ke, 50mL ke, aku takdelah meroyan sangat. Errghhh!

Ada beberapa botol perfumes atas shelf tu, apsal Magnifique Lancome ni yang jatuh bederai aku langgar? (Iya, salah aku sebab aku yang langgar). Yang lain2, dah nazak2 nak kosong dah botol tu, taknak plak dia jatuh. Sengap! Bila bgth En MNI menyatakan kesedihan aku di pagi hari ni, dan takde perfume nak pakai ketika raya tahun ni, dia berkata 'next time hati-hati Yang'.. (En MNI ialah sangat HSE oriented oke. Semalam masa tgh masak utk berbuka, tangan aku bedarah kena pisau. Aku tgh nak bagi dia jadik raja bersiong hasil masakan becampur darah tekujat oke, sebab tiba-tiba dia ala-ala menjerit kata 'HSE yang..HSE penting, kena utamakan'. Iwas like..aaaaaaa, tangan saya dah bedarah ni, dia bleh bagi tazkirah HSE kan? Chumel jugak lah tapi. Hiks)

Maka pagi2 buta aku check CIMBclicks. Yes! gaji dah masuk. Harus beli perfume baru. Larilah bajet dalam RM300 kann? Sapa-sapa nak bagi aku duet raya, sila bagi lebih sket. Aku masih entittled utk dapat duet raya because Im still not married. Hoh.

Dah. Aku tade mood hari ni. Jangan carik pasal ngan aku. Tima kasih.

3 comments:

Wahida Yaakub said...

:(

alin said...

erk,ttbe aku lost.hse tu amende?

aku perfume tak nah lak jatuh,tapi kalo compact powder,esedo slalu gak la.lagi2 lancome,lembik.jatuh sket nak berderai.hangen aku

crystalmerah said...

Alin: haha kau klaka oke! HSE = HEALTH, SAFETY AND ENVIRONMENT. kahkahkah.