Saturday, July 18, 2009

MARI BERMASSAGE

Hurmm, I like massage! Tell me who doesnt?

Since we don't have anything interesting to do here, (don't talk about jungle tracking, or masuk kuar gua ye. yes i know itu adalah interesting, but i have no idea knapa aku tak penah gi masuk gua semenjak dok sini); so i always spend time pegi massage di rumah-rumah urut berdekatan. Read: Spa & Massage. Thank you.

These are the type of massage that I've tried so far. But there are still lots of other kind that I which to try out.

  • Chinese massage : This is so painful! Because it focuses on pinching and pressing at the acupressure points. Dia tekan-tekan on all ur tendons(?), engsel-engsel sendi dan sebagainya. And it can cause birat-birat di badan if the pressure is too hard.



  • Balinese massage : This one is super nice. It's so gentle that makes us feel relaxed and calm. The techniques include skin rolling, kneading, stroking, etc. And oh, they also use aromatherapy oil throughout the massage. And kesannya kepada kita? Ia mampu meningkatkan perjalanan darah, oxygen dan tenaga dalam badan ya.


[caption id="attachment_808" align="aligncenter" width="245" caption="Sgt relaxing.."]Sgt relaxing..[/caption]

  • Ayurvedic massage : Ayurveda ialah penjagaan kesihatan semulajadi yang berasal dari India. Kalau kau orng pergi massage ini, its not just only massage. It's a combination of yoga, meditation and also herbal remedies. Normally, they need 2 therapist  using a heated blend of herbal oils.


[caption id="" align="aligncenter" width="180" caption="Btw, kalau tgk gamba ni, mesti tak teruja langsung for this massage kan. Erk."]Btw, kalau tgk gamba ni, mesti tak teruja langsung for this massage kan. Erk.[/caption]

  • Thai massage: Oh this one I loike! Actually it also originates from India based on ayurveda and yoga. That's y Thai massage ni menggunakan posisi-posisi macam yoga. Dia lipat-lipat kaki dan badan kau. And the therapist siap naik atas badan kau lagi. Secara indirectly, boleh flexible tau body. Ehhe. It focuses mainly on stretching and acupressure.


[caption id="attachment_809" align="aligncenter" width="250" caption="Kaki yang dilipat-lipat"]Kaki yang dilipat-lipat[/caption]

Dan ada banyak lah lagi such as Shiatsu, Refelxology massage, Stone massage etc. Surveylah sendiri. Ehhe.

Okie dokie. Its weekend again.Bliss!! I have no plan this weekend, just need a solid rest at home. Last week was hectic and menyakitkan otak. So hari ni layan hisdustan, oo suka suka.

Past sentence: Just went through my first technical review last week. And En MNI was not around last week. That's why I found it mentally tiring. I hate last week.

4 comments:

harni said...

kau dah pegi massage2 tu ke?? Aku dulu try kat cambodia, macam nak tercabut urat2 haaa... Rase aku buat yang berlipat2 tu tapi tak tau le nama apa.. Tak penah lagi try kat Miri...nanti bleh la try!

crystalmerah said...

Harni: Iyaaa..sudah try. Best! Eh Balinese blum try. Tunggu aku pegi Bali oke! Haaha. Paling best aku rasa Thai lah. Patutlah kaum lelaki suka Thai massage tau. Dah tau dah. If dtg Miri, bleyh try. Kat depan Imperial je :)

alin said...

same mcm aku yang gile massage neh.sebulan sekali adelah wajib,nak mengabihkan duit secare berhemah kununnye haha

crystalmerah said...

Alin: Aku setuju. Berhemah!