Wednesday, July 29, 2009

CHECKED~

It was a tiring weekend. But aku boleh menarik nafas lega because at least there are few more things from the list were checked! Phew. Sikit-sikit, lama-lama jadik bukit kan? So everytime aku balik JB, harus ada progress on our wed preps.

  • Baju bajan utk sepupu sepapat dah settled. Memang before ni, Ive bought the lace in Jakarta. Tapi togel without the lining and kain, habes pakai baju je lah takyah kain, cenggitu kah? Or berharap my cousins beli kain sendiri.? Jangan harap! Habes bercampur aduk semua kaler kang. So I decided to beli lining and kain siap-siap semuanya. They just have to send them to tailors.Itu sahaja.


[caption id="attachment_829" align="aligncenter" width="250" caption="White top, Red kain"]White top, Red kain[/caption]

[caption id="attachment_831" align="aligncenter" width="254" caption="Top zoom in. Sapa pengantin skrang. Hoh."]Top zoom in. Sapa pengantin skrang. Hoh.[/caption]

  • Shirt for sepupu sepapat lelaki. Sama rona kaler with the red kain sepupu sepapat perempuan. I wanted to go for red actually, macam red chilli tu, but tade lah plak. Lagipun family ku kata, tengahari tegak pakai merah menyala, wahh macam menakutkan pulak. Sebab tu suma jadik maroon :(


[caption id="attachment_832" align="aligncenter" width="204" caption="Planned merah, tapi jadik maroon"]Planned merah, tapi jadik maroon[/caption]

  • Door gifts nye kotak. Ni dah siap lama dah. But aku malas nak update. Hiks. Dah mcam stor bilik aku kat umah tu oke.


[caption id="attachment_833" align="aligncenter" width="224" caption="Bilik tidur yg dah macam stor"]Bilik tidur yg dah macam stor[/caption]

[caption id="attachment_834" align="aligncenter" width="217" caption="Door gifts"]Door gifts[/caption]

RM 0.90 per piece for 1500 pieces. Beli kat Air Hitam. Sila lah pegi shopping brg pengantin kat sana. Murah!




  • Paper bag utk guests.


[caption id="attachment_835" align="aligncenter" width="225" caption="Simple saja, tapi aku suka"]Simple saja, tapi aku suka[/caption]

Ini pun beli kat Air Hitam. RM 1.00 per piece. Bride-to-be suma, sapa tak gi Air Hitam lagi survey barang, sila lah gi sana. Trust me korang takkan nyesal. Hiks.

  • And yang paling penting, we've chose our baju kawen! Yeay. Haruslah tak tunjuk gamba kan, kang korang dah tau plak kami pakai baju ape. Heehe. We were planning pakai merah&hitam kan, but ended up with a white&black utk bersanding. Tapi aku teruja dah ngan baju tu. Maka secara automatik, tema majlis jadik merah+putih+hitam. See apa yg planned, sumanya lari kan. But takpe, mak andam kata, black&white masuk je ngan kaler pape. So doesnt matter kalau tema lain dah merah & putih, but we will be wearing white&black.

  • And aku teruja gila ngan baju malam berinai. Masa testing sampai takmo bukak oke! Hiks. Yang gown tu tak berapa nak best lah, sebab I couldn't wear my dream gown. But takpe, still aku berpuas hati.

  • So dah pilih-pilih suma, tinggal nak fitting je. I insist nak fitting last2 minute nanti, dengan harapan I can shed few more kgs before the big day. Oh harapan tinggi melangit bukan? Lol. Nanti dah bulan 11 baru aku gi fitting. bBlerghh tolonglah kurus..kurus..kurus.


Okeh bnyk dah aku progress. Macam tak caya even dari jauh ni, I managed to get everything in control. Alhamdulillah. And macam tak caya we are only 4 months away. Ohh teruja teruja.

Lalalala~

9 comments:

alin said...

babe,serius hitam putih?sooo coool okee!and lace tu lawa ya amat!

crystalmerah said...

Alin: yesza! black & white. aku cam dah jatuh chenta ngan baju tu . hiks.
Lace tu ok kan? Hermm, aku akan make sure sepupu aku tak buat baju glamer2 sampai overshadow aku. haha!
kau wajib dtg jb ok. aku tak kira. hiks.

alin said...

haha aku tetap rase lace tu over cun utk sepupu sepapan.kalo aku jadik ko,aku beli kain cotton plain je,kaler pun yang huduh2 supaye tak tenggelam aku nanti.dengkinye haku haha

cintajuliet said...

cantiknya lace itu...cantiknye...cantiknye...serius.

crystalmerah said...

ALin : Tu ahh. Aku terasa bakal di over shadow la plak. Grrrr. Dah la sepupu sepapat aku suma kaki melaram. Hiks.
CintaJuliet: Hehe. Tengkiu.. Gi Jakarta. Bleh gila beli kain kat sana ;D

emeer said...

weyh..nk jadi sepupu sepapat ko lah..gile gempakss..

erm nk kene cari baju pari2 dah ni

crystalmerah said...

Emeer: Aku yakin baju pari-pari korang laagii gempak! Kan..?! Jgn ter over shadow aku sudah. Susah gak kekawan and sepupu sepapat suma vain and kaki melawa ni.Teruja teruja. Heehe.

alin said...

mesti meriah wed ko ek.dahla wed battah aku tatau pon T_T

crystalmerah said...

Alin: haiyok camne bleh taktau. kau tak update email kau kat bebudak skola kita kah. hurmm nanti aku include kau dalam mailing list. aku oun takgi wedding battah. kesian aku jauhhh kat seberang laut. huks.