Tuesday, June 9, 2009

MISI SETERUSNYA

Hola hola. How was Gawaii holidays? Ohh maaf orang di semananjung bekerja seperti biasa pada minggu lepas. Dan aku? Golek-golek di rumah, makan, tido di samping buat preparation apa yang mampu :)

I cannot tahan myself from talking about wedding. Maafkan saya. Sebab ialah saya panic bila dok jauh-jauh ini.

The last update was on the barang hantaran. As for now, all hantaran is complete. Except for cake from my side and sireh junjung from his side. I was thinking to change the cake to something which En MNI can use. Sebab fondant cake pun rega dah RM150++ gitu. Baik beli benda lain yang tak habes dihadam. Kan kan? Lagipun cake kan dah hantar masa tunang ari tuh. Aku redah je nanti dulang hantaran tidak akan ada makanan. Hiks.

Balik JB, aku bukan golek-golek saja oke! 3 hari kuar tengahari and balik malam dengan mama sebab pegi tempah dan beli itu dan ini. Hasilnya, silalah lihat bnyk jugak items yang aku dah strike kat tepi itu.

1) Baju utk makcik-makcik  - ini beli di Jakel. Jakel is on sale until 14th June. Kain yang harganya RM120 sepasang, I got it for RM50 sepasang. Good bargain kan. Penat dah aku dok tawar menawar ngan tokei Jakel tu. Habes sekayu aku angkut bawak balik. Hiks.

2) Baju utk mama -  ni pun beli kat Jakel. Chiffon silk yang harga RM400 sepasang suma ialah jadi RM250 sepasang. Silalah beli sebab murah utk kain yg best fabric nya gitu.

3) Baju utk abah - Pun kat Jakel jugak. Baju org lelaki, sangatlah mudah pantas dan cepat nak carik. Tak banyak songeh.

4) Baju nikah - Dah tempah kat LyndaRahim Ampang. Moral apabila tempah baju, jumpa boss dia utk berbincang harga, jangan deal dengan staff sahaja. Sebab mungkin akan berlaku kekeliruan. And kau akan terkejut beruk dengan bil yang kuar selepas itu kalau tak confirmkan betul2. Macam aku. Hiks. Dah terlambat. Pasrah dan pejam mata je lah. Lagipun baju diorang jahit mmg cantik dan puas hati rasanya.

5) Zapin - dah tempah. Naseb baik awal. Sebab tengah borak-borak ngan ketua zapin tu, tiba2 dia dapat fone call. Org nak zapin jugak pada 6 Disember. Aku cepat 30 minit je dari dia. Haha. Maaflah, sila amik org lain nya zapin. Hiks. By the way, zapin yang kami amik terdiri daripada budak2 skola ya penarinya.

Dah, tu aje. Im killing the time actually sebab malas gila after dah cuti panjang ni. En MNI pun tak balik Miri lagi. Sengal lah aku hari ni. Urgh!

Dan supervisor baru je bagi project schedule yang baru. Aku dapat nampak, aku bakal tergolek-golek nanti. Knapa lah perlu project peak bulan December? Camne nak cuti panjang la dey? Risau dah ni. Hari tu macam ok je cuti tu, skrang jadik tak ok pulak. Durgh.

untitled



Past sentence: Sedang membilang jam, lagi brapa lama flight dia sampai malam ni :(

2 comments:

~ms tepung~ said...

bloghopping...
wah wt baju kat lyndarahim..sure gempak baju
n'way slmy membuat persiapan..gud luck =)

crystalmerah said...

ms tepung: hopefully chatek laaah baju itu. Aduyaii. Tapi beads yg ala-ala exxagerate macam nak hantar tempah tpt lain after baju tu siap.Tengoklah macam mana. Bump to ur blog. Aaaaa best gila dah lepas wedding eh. And the honeymoon spot is suuupeerr romantic ~!!