Sunday, May 31, 2009

MISSION ACCOMPLISHED

If you realised, there are additional 2 strikes on the checklist.

Hantaran dia
1. Cincin
2. Wallet + Belt
3. Kasut
4. Body care
5. Jam
6. Kemeja + Tie

7. Al-Quran
8. Sirih Junjung (Ni yang plastik nya)
9. Kek


Yeay! Finally, we completed mission membeli barang hantaran and all the important items are done! Dan aku menarik nafas lega (dan semput juga) after mengakhiri mission kami pada hari ini. Oh, hantaran for myself dah siap dibeli sebulan yang lepas, tinggal hantaran utk En MNI je yang aku tak settle-settlekan lagi.

Actuall,mission hari ini was just to buy kemeja dan tie sahaja. We headed to iSetan KLCC after buncit makan di Chilis. And there you go, a set of grey shirt with bluish grey necktie. Bear in mind,En MNI is quite fussy jugak dalam membeli-belah ini oke!

And I know the fact that aku masih berhutang one more barang hantaran iaitu jam tangan dia. Aku tahu, dia nak sangat this one watch, but aku selalu kata nanti nanti aku beli.Sebab rasa macam semput ok dengan reganya dan I do think I need to prioritise other things; one of them is our trip to Jakarta and Bandung next month. Harusla kami shopping till we drop kannn?

But.......tadi after we got his shirt, kami gatal-gatal masuk ke City Chain konon nak survey2 sahaja. And ada lah pulak jam yang dia dok admire itu. After few minutes been convinced and persuaded by the salesman, menceritakan function jam itu yang sangat hebat - boleh touch touch jadik compass, tiba-tiba boleh measure temperature lah measure height,masuk laut terjun sungai lah bagaiii..Apekah function jam boleh ke tahap itu? Tekesima jugaklah aku.

Dan tiba-tiba je,aku dah zaassss, swipe credit card. Uhhu.. And this is the watch that's gonna be on the dulang hantaran. Tissot Touch Expert.

tissot_t-touch_expert_black_rubber_strap



Dan besedialah, aku pun nakkkkkk juga jam hebat seperti ini version perempuan kalau ada. Walaupun dulang hantaran aku dah cukup quota utk letak jam buat masa ini, post-wedding pun takpe. Hiks.

Anyways, dah lega hantaran suma dah settle. And Im happy when he is happy :)

Mission hari esok : Pegi LyndaRahim tempah baju nikah.

Yessss, I know it's freakin' 6  months to go. But pukol bape lagi aku nak balik Semenanjung lepas ini? Nak suruh aku tempah baju kat Miri kah? Oh tidak terima kasih. Kalau tiba-tiba baju nikah itu menjadik sempit apabila tiba hari itu,mati kering aku. It's ok, I'll take it as a motivation utk tidak gain weight lagi oke!

Orait bunnies. Godnyte !

5 comments:

alin said...

dear,ko tempah baju lynda rahim ker?

byknyer duet..:o

crystalmerah said...

Alin : Haha aku sengal gila. Pegi-pegi tak tanya harga pun, main ukur-ukur sahaja. Sebab rushing gila masa tu, kan aku balik KL kejap je.Skali kuar bil,hamikkk!! tecekik aku. Tp dah telambat, pasrah aje. Nguahaha.

alin said...

God!u must be crazee wakaka

kalo datin sdri yg jahit mahal yang azab kot

tapi takper dude,sekali seumur idop ngeh ngeh

crystalmerah said...

Alin: tu lah nya. tunang aku kate, 3 tahun pakai baju nikah tu raya. hikshiks. aku pun nak ternanges gak sebenanya.
tapi seperti yang kau katakan, sekali seumur idup kan. takpelaaa (urrgh!)
btw, kau tetiba muncul ni alin. di mana kau skarang babe?

alin said...

aku senyap2 je,lo profail le kengkunun hihi

aku kat damansara ni je ha,kalo turun kl leh ar jumpe

ps:aku silent reader blog ko dr dulu:p