Saturday, May 16, 2009

I WAS TALKING TO THE GEDIXS.

.. through email yesterday. Our topic of discussion was: Dugaan di alam pertunangan.

2897-test-of-a-relationship

Hoh dont judge a book by its cover. Im not saying I have trouble in our relationship ya'll.  Cik S*** is getting married in the near future, and bakal menjadi tunang orang in like hrmm 28 days? So we were talking on girls' stuff lah of course.

Ini adalah kerana, I did not even bother on the dugaan ini semua. To me, if you have committed  and made up ur mind for that one person, then its your job to really work for it. Be it ujan ribut petir sekali pun, you should be able to manage them. And until lah aku merasai perubahan emosi aku sejak akhir-akhir ini.

No, aku bukan org yang jenis cepat sangat terasa ni. That's why Cik Ject penah kata, memanglah aku tak begadoh ngan En MNI sebab aku tersangat jarang terasa ati ngan apa-apa which kalau perempuan lain, dah perang besar kot. It might be my experience which taught me to be more wise in a relationship. Kalau suma benda nak terasa, aduyaii ponat lah pakcik.

Tetapi sekarang ini, I start to feel it differently. And being so typical woman, I hope En MNI could read my mind without me teliing him what I feel. And of course he couldn't because the general statement says; guys don't read minds. Remember? And after that aku mulalah tertekan sebab bengang kenapa dia tak faham-faham. (Err I do have mouth and hands, why couldnt I just tell or write? )  Hoh itulah perempuan.

And sekarang, aku memang mudah terasa. Aku terasa kalau dia nak tinggalkan aku if gi memana, kalau dia tak call ajak makan, kalau dia busy sangat, kalau dia prioritise benda lain macam kerja ke than me,  kalau dia asyik buat kerja ngadap laptop and ignore aku which aku rasa macam aku ni tak wujud je dalam ati dia, kalau dia tak pay attention bila aku becakap even if he's driving,  kalau aku kena buat something sendiri and dia tak dapat teman, terasa if aku kena travel sendiri, kalau dia lupa apa aku suka makan ( and err do u want me to continue? The list goes on and on).  In other words, I am being more sensitive day after day. It might be a sign yang En MNI needs to understand me a bit more.

And that's what I told the gediks. And jawapan diorang,  'Aduyaii memanglah begitu. Dugaan org darah manis. Setan ni kan tak suka kalau kita nak mendirikan masjid. Ada je lah cubaan dia utk memporak perandakan sesuatu relationship itu.Korang kena lebih memahami each other'.  Acceptable isnt it?

Conclusion nya, semoga kami kuat utk menempuh ribut petir kilat dan segala bagai.

And Happy Teacher's Day untuk semua guru semuanya. I really wanna write something on cikgu-cikgu kesayangan hati. But tengok Hindustan dulu la. Hiks.

Dan Selamat Hari Lahir utk Cik Ject. You rawk!  Syok uu hari jadi sama ngan hari guru. Ehhee.

IMG_5497

No comments: