Thursday, May 21, 2009

I THINK ITS FUNNY

Semenjak aku ke Miri ini, kau tanyalah iklan kat TV itu. All in my fingertips. Hoh. Apsal? Kerana ialah in KL, I didnt even bother to watch TV because balik kerja dah penat macam nak tebarai perut, bersesak dalam LRT, dengan macam-macam perfume (like eeewww!), and jalan tepi LRT yang dah jadik black area dengan peragut-mat-rempit-atau-the-latest-samseng-jalanan.

But here, off from office latest by 6pm which already considered as late, and I still manage to watch TV all night long. How bliss is that y'all?

Apa yang ingin aku sampaikan ialah, lawakk gila iklan Appeton ni oke! Sila refer gamba tin weight gain di bawah.

p_weightgain_a



Tahu tak iklan ini? Ala yang kartun perempuan berlari-lari kat taman. Pastu seekor kartun lelaki nak tackle kartun perempuan itu. He wanted to give ballons warna kuning. Sngat banyak belon itu. Dia amik belon, then dia diterbangkan oleh belon itu. Kerana apa? Kerana kartun lelaki tak cukup berat nak menampung belon itu ! Hahaha. Pastu siap kena terbang and tak sempat tackle kartun perempuan. Melepas lah dia.

Klaka gila bagi aku. Tegolek-golek, tegolek-golek aku ketawa.

So bagi anda yang kurus dan terasa tidak stabil apabila ditiup angin, sila makan weight gain ini.

Haih, sakit plak hati dengan org kurus. Aku macam nak mati utk kurus, which tak jugak kurus-kurus. Tapi ada org yang kena makan weight gain sebab nak gemok? Like whatt? Life is sometimes unfair for some reason, isn't it?

I am still not in a good mood this week. Too many things mengacau daun pemikiran, sampaikan kerja pun aku tak focus. Naseb ada si gedixs memenuhkan inbox. Hooho merawat ke-stress-an beta. And oh harus ada nama baru utk mereka - Cikedil, Cikeject, Cikenul, Cikeri, Cikemeer, Cikerin. Aku rasa Cikenul paling buruk. Hahah. Asal-usul ialah perkataan cikepun di-initialised oleh Cikeject. Gara-gara asyik sumpah seranah En A*** nya. Ngeee.

Okeh. Otak sudah jam. Jom balik tengok Matahari.

------------------------------------edited-----------------------------------------------

Tengok, aku dah nak balik, but he's still working hard. It's already 510pm for God's sake! (Eceh pandailah aku kan, time aku nak balik lambat pandai plak suh dia tunggu). Tapi dalam seminggu, mesti 4 hari dia yang balik lambat like the very very late you know. Sampai aku ter-miss Matahari. Haih.

Perbincangan hari ini besama gedixs - Sekurang-kurangya kita mesti ada 12 persamaan dengan orang yang kita dah buat keputusan utk hidup bersama dia. Barulah serasi dan bahagia selamanya InsyaAllah. Struggle oke nak list down 12, sebab I know me n MNI are coming from 2 different depositional environment, different geology, different core sample, and different PVT. Kalau tengok logs, mungkin tersasar jauh and tade correlation agaknya.

But I manage to list down at least 12. Cukuplah tu kan. Sebab opposite attract itu juga tersangat penting utk mengvariasikan kehidupan :)

And 200 more days to go.

5 comments:

harni said...

yaa..akulah orangnya yang telah menghirup weight gain tu ye..sedap tau..perase coklat bestttttt... tp skali minum tuh terus makan 2-3 pinggan x igt dunia tp naiknye cume 2kilo!!! oh stressssss

mak aku cukup x kasi aku minum ni sbb dia tgk nafsu makan aku sampai x cukup2 meja dapur tu ha.. tp siyes sedap susu nih.. haha

crystalmerah said...

Harni: Ohh kau lah salah seorang yg aku sakit hati sangat. Makan makan makan tapi tak gemok. Aku kalau naik 2 kg tu dah saiko rasa macam nak puasa 2 weeks, tahu tak? Ekekke :P

Naddie Anuar said...

aku dengki idup ko di miri begitu rileks!! sengal~ :p

setelah almost a yr being hitched, aku x penah pon list ape persamaan aku ngn husband. hoho~ tp love needs working at, dulu i tot layan aje jatuh chenta nie, rupenye tidak. especially, biler dah kawen tiap2 hari xde muka lain yg ko nampak. ehe~ so perlulah berusaha bersama2 to be in love everyday :)

aku ske ko compare ko ngn ur love dr segi PVT la, core la. hoho~ giler obsess ngn keje :p

crystalmerah said...

Naddie: Best gila woo relax tengok TV saja! :)
Bagitukah, itu lah kawen kalau hehari muka sama yang ngadap. Kalau tade apa yg nak spice up to be in love everyday, ayoyo macam mana lah :p
aku mmg obsess ngan kerja. ayat penyedap hati. alaahaaii~

dil said...

hahahahah....ape kelakar tul psl weigt gain tuh??aku x kurus ok..aku nih kire katogeri normal..ahahahah...
nama cikenul x boley blah..lawak siuuttt..ngee~~